Hami Çağdaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak

Hami Çağdaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak

Gazeteci ve tiyatro eleştirmeni Hami Çağdaş 70 yaşında İstanbul’da Vefat etti. 30 yıldır Hürriyet Gösteri dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yürüten Çağdaş’ın naaşı, bugün Emirgan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kültür sanat gazetecisi ve tiyatro eleştirmeni Hami Çağdaş 70 yaşında İstanbul’da vefat etti. 30 yılı aşkın bir süre Hürriyet Gösteri Dergisi Yazı İşleri Müdürlüğünü yürüten Çağdaş’ın bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. Çağdaş’ın naaşı, bugün öğle namazında Emirgan’daki Hamid-evvel Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Emirgan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

NE ZAMAN SORSANIZ ‘ARSLANLAR GİBİYDİ’

Çağdaş’ın vefat haberinin ardından edebiyat ve tiyatro dünyasından birçok isim baş sağlığı mesajları paylaştı:

METİN CELAL: Çok değerli dostumuz, Kültür ve Sanat dünyasının sevilen isimlerinden, Tiyatro eleştirmeni, Hürriyet Gösteri Dergisi’nin yayın yönetmeni, gazeteci Hami Çağdaş uzun süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etmiş. Ailesine, dostlarına, okurlarına başsağlığı diliyorum.

BAŞAR BAŞARIR: Eskiden dergi kapısı çalmak diye bir şey vardı. Gösteri’ye giderseniz Hami çıkardı karşınıza, tam adıyla Hami Bülent Çağdaş. gömlekleri gibi çok renkli, çok sesli, bol neşeli, altın kalpli bir dev. Halini hatırını soracak olursanız örneğin, ‘aslanlar gibi’ydi daima.

MURAT MAHMUT YAZICIOĞLU: Arkadaşlarımızı bile oyunlarda zar zor gördüğümüz zamanlarda (hala azıcık zordur) Hami bey nereye gidersek hangi karanlık sokak, hangi kat fark etmeksizin yanımızda olmuştu. Eleştirmen, seyirci ve bir abi olarak… Teşekkür ederim, teşekkür ederiz Hami Çağdaş… Huzurla uyuyun.

TİYATRO VE PLASTİK SANATLAR ÜZERİNE YAZDI

Hami Çağdaş, 1953’te İstanbul’da doğdu. 1979’da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitiren Çağdaş, aynı bölümde bir yıl süreyle master yaptı. Kısa bir süre serbest muhasebecilik yaptıktan sonra 1983’te Hürriyet Gösteri Sanat Edebiyat dergisinde çalışmaya başladı. 1988’den itibaren de derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü oldu.

Çoğunlukla edebiyat, tiyatro ve plastik sanatlar alanında yazılar yazıyor. 1980’li yıllarda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde de seçici kurul üyesi olarak yer aldı. 1985-2000 yılları arasında Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri’nde seçici kurul üyesi. 1994 yılından bu yana da Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde ve Terakki Vakfı Gençlik Tiyatroları Festivali’nde de seçici kurul üyesi olan Çağdaş, Doğan Hızlan Edebiyat Eleştiri ve İnceleme Ödülü’nde ise jüri üyesiydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN