Hattın zirvesi Artİstanbul Feshane’de

Hattın zirvesi Artİstanbul Feshane’de

Artİstanbul Feshane, Türk grafik sanatının önde gelen isimlerinden Prof. Emin Barın'ın eserlerine "Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam" sergisiyle ev sahipliği yapıyor. Zafer Yıldırım koleksiyonundan seçilen Emin Barın eserlerinden oluşan sergi, İBB Kültür ve İBB Miras tarafından düzenlendi. Serginin açılışı, sanat ve medya dünyasından davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Artİstanbul Feshane, Türk grafik sanatının duayenlerinden, hattat ve cilt sanatçısı Prof. Emin Barın’ın eserlerine ‘Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam’ sergisiyle ev sahipliği yapıyor. Zafer Yıldırım’ın koleksiyonuna ait Emin Barın seçkisinden oluşan, İBB Kültür ve İBB Miras tarafından düzenlenen serginin açılışı, 26 Şubat Pazartesi akşamı sanat ve medya dünyasından davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa, ders kitaplarında yer alan Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı’nın yazımını yapan, yazıların fonunda yer alan meşhur Atatürk portresinin de çizeri olan, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini yeni yazıyla, Nutuk’u ise kaligrafik olarak yazan ve Anıtkabir’deki kitabeleri Emin Barın ile birlikte hazırlayan 96 yaşındaki Etem Çalışkan da katıldı.

Barın’ın, geleneğin ötesine geçerek modernle buluşan özgün yaklaşımıyla ürettiği eserleri, 27 Şubat – 29 Nisan 2024 tarihleri arasında Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN