İsrail’in Eurovision’a sunduğu ikinci şarkı da reddedildi

İsrail’in Eurovision’a sunduğu ikinci şarkı da reddedildi

İsrail'in "Eurovision'dan men edilmesi" tartışmaları sürerken Tel Aviv yönetiminin yarışma için sunduğu ikinci şarkının da İsrail ile Gazze arasındaki savaşa değindiği ve siyasi mesaj içerdiği nedeniyle reddedildiği belirtildi.

Gazze'de binlerce sivili katleden İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan men edilmesi yönünde çağrılara rağmen, organizasyon komitesi İsrail'in yarışmaya katılmasına izin vermişti. İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’na gönderdiği ikinci şarkının da Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından reddedildiği öğrenildi.

İsrail basınının İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberlerde, İsrail’in yarışmaya gönderdiği "Dance Forever" adlı şarkının da gönderilen ilk şarkı "October Rain" gibi İsrail-Filistin arasındaki 7 Ekim olaylarına değindiği ve siyasi içerikli olduğu gerekçesiyle EBU tarafından reddedildiğini ifade edildi.

İsrail’in hala Avrupa Yayın Birliği ile bir çözüm bulmaya çalıştığı aktarılan haberlerde, konuyla ilgilenen yetkililerin "umutsuz" oldukları belirtildi.

Aralarında Fransız, İsveç, İspanyol, İrlandalı ve İzlandalı siyasilerin ve sanatçıların bulunduğu çok sayıda kişi İsrail’in yarışmadan menedilmesi çağrısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN