İstanbul Sinema Müzesi ‘Avrupa Yılın Müzesi’ ödülü adayı

İstanbul Sinema Müzesi ‘Avrupa Yılın Müzesi’ ödülü adayı

İstanbul Sinema Müzesi, Avrupa Konseyi'nin himayesinde düzenlenen Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri'ne aday gösterildi. 200 yıllık eşsiz barok mimarisiyle dikkat çeken müze, Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından düzenlenen ödül töreninde kazananlar açıklanacak.

Beyoğlu’nda 200 yıla yaklaşan eşsiz barok mimarisiyle göze çarpan Türkiye’nin en geniş kapsamlı ilk sinema müzesi olan İstanbul Sinema Müzesi, Avrupa Konseyi’nin himayesinde Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl düzenlenen ve en uzun soluklu müzecilik ödüllerinden ‘Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri’ne aday gösterildi.

Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’nün kazananları 1 – 4 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleştirilecek olan EMYA Yıllık Konferansı ve Ödül Töreni’nde açıklanacak.

EMF, 2021 yılında Türkiye’den Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ni ‘Avrupa Yılın Müzesi Silletto Ödülü’ne layık görmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN