İstanbullu gençler hafta sonu Rami Kütüphanesi’ne koştu

İstanbullu gençler hafta sonu Rami Kütüphanesi’ne koştu

Yaklaşık iki sene süren restorasyon sürecinin ardından kütüphaneye dönüştürülen Türkiye’nin en büyük, dünyanın üçüncü büyük kütüphanesi Rami Kütüphanesi, açılışının ardından ilk hafta sonunda ise İstanbullulardan büyük ilgi gördü. Kütüphanenin giriş kapıları önünde uzun sıralar oluşurken, gençler kütüphanede bulunan okuma ve çalışma salonlarını doldurdu.

250 yıllık geçmişe sahip Rami Kışlası, yaklaşık iki sene süren restorasyon sürecinin ardından kütüphaneye dönüştürüldü. Türkiye’nin en büyük, dünyanın üçüncü büyük kütüphanesi Rami Kütüphanesi’nin açılışı 13 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde yer alan Rami Kışlası, III. Mustafa döneminde (1757–1774 ) yaptırıldı ve 1828’de yenilendi. Kışla 1980’li yıllara dek ordu tarafından kullanıldı. Şimdi ise Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde aslına uygun şekilde restore edilen kışla, Rami Kütüphanesi adı altında hizmet vermeye başladı. Farklı yaş grupları için 2 milyondan fazla kitabın yer alacağı kütüphane, 51 bin metrekarelik peyzaj alanına ve 4.200 kişilik kapasiteye sahip.

rami.jpg

Ulusal ve uluslararası sergilere, konferanslara ve etkinliklere ev sahipliği yapması planlanan kütüphane, internet erişimi, kafeleri ve sanat etkinliklerinin yapılacağı galerileriyle 7 gün 24 saat açık olacak. Kütüphanede ayrıca ortaokul, lise ve üniversitelerin ihtisas kütüphaneleri, nadide yazma eserler bölümü ve Atatürk İhtisas Kütüphanesi’ni de bünyesinde barındıracak. Kütüphane, üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz test kitapları ve çalışma ortamı da sağlayacak.

Kütüphanenin UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne alınması için de çalışmalar başlamış durumda. Kütüphane açılışının ardından ilk hafta sonunda ise İstanbullulardan büyük ilgi gördü. Erken saatlerden itibaren kütüphanenin giriş kapıları önünde uzun sıralar oluşurken, özellikle gençler kütüphanede bulunan okuma ve çalışma salonlarını tamamen doldurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN