Kadınları anlatan beş oyun beş kenti gezecek

Kadınları anlatan beş oyun beş kenti gezecek

Türkiye ve Avrupa’nın tek kadın temalı festivali ‘Kadın Oyunları Festivali’ bu yıl beş şehirde gerçekleşecek. Kadınların sorunlarına dikkati çeken beş oyunun Ayvalık, Çanakkale, Bandırma, Konyaaltı’nda sahneleneceği festivalin ilk durağı 21-25 Şubat’ta Ankara olacak.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan ‘Kadın Oyunları Festivali’ Atölye Kültür Sanat organizasyonu ile beş kentte başlıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin ilk durağı 21-25 Şubat tarihlerinde Ankara olacak.

Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen festivalin üç oyunu Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle belediyelerinin ev sahipliğinde ücretsiz, iki oyunu ise AST Bilkent Sahne’de biletli olarak seyircilerle buluşacak.

Festival direktörü Hasan Aldemir, Türkiye’de büyük ilgi gören festivalin artık yurtdışı tiyatro kurumları tarafından da yakından takip edildiğini belirtti. Aldemir, festivale uluslararası bir boyut kazandırmak için görüşmeler yaptıklarını, festivalin dünyada tiyatro adına önemli bir yer edineceğine ve kadınlara yönelik her türlü sorunu sürekli gündemde tutacağına ve dikkat çekeceğine inandıklarını kaydetti.

Mart ayında sırası ile Bandırma Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Çanakkale Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde devam edecek festivalin bu şehirlerdeki açılış resitalleri ise Cumhuriyet tarihinde bir kadın müzisyen tarafından yayınlanan ilk klasik gitar albümü Anatolian Folk Songs albümüyle tanınan klasik gitarist Begül Erhan tarafından verilecek.

İLK DURAK BAŞKENT

21 Şubat Ölü Kadınlar Diyarı (AST Bilkent Sahne)
22 Şubat Düğün Şarkıcısı (AST Bilkent Sahne)
23 Şubat Anne (Yeni Mahalle Belediyesi Sahnesi)
24 Şubat Prima Facie (AST Bilkent Sahne)
25 Şubat Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler (AST Bilkent Sahne)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN