Kubrick’in sinema dehası sanatın başkentinde

Kubrick’in sinema dehası sanatın başkentinde

Sinema tarihinde çığır açan yönetmen Stanley Kubrick için bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı sergi İstanbul Sinema Müzesi’nde açıldı. Açılışa Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Kubrick’in kızı Katharina Kubrick, yapımcı/yönetmen Jan Harlan ve Nulook Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım katıldı.

Kubrick’in (1928-1999) tüm çalışmalarına kronolojik bir bakış sunan sergi, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin de ilk etkinliği. Kubrick’in sıra dışı dünyasına tanıklık eden sergi, çoğu yayınlanmamış belge, obje, senaryo, kamera, lens ve orijinal kostümleriyle sanatçının sinema kariyerine derinlemesine bir bakış sunuyor. Küratörlüğü İstanbul Sinema Müzesi Küratörü Zihni Tümer ve Alman Film Müzesi Küratörleri Hans-Peter Reichmann ve Tim Heptner tarafından yapılan sergi, Kubrick’in 1940’larda Look dergisiyle başlayan ilk adımlarından son filmi Eyes Wide Shut’a kadar 16 filmini kronolojik olarak izleyiciyle buluşturuyor.

03kr02-gobek.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN