Miyazaki’nin büyülü dünyası gerçek oldu

Miyazaki’nin büyülü dünyası gerçek oldu

Ünlü yönetmen Hayao Miyazaki’nin kurduğu anime stüdyosu Studio Ghibli’nin tema parkı Ghibli Park, Japonya’nın Aichi vilayetinde açıldı.

Tema Parkı’nın açılışı uzun süreden beri beleniyordu. Park anime tutkunlarını Miyazaki’nin büyülü dünyasına götürüyor. Park, ziyaretçilerine hız treni, dönme dolap, çarpışan arabalar gibi heyecanlı aktiviteler yerine Studio Ghibli’nin yarattığı evrenin atmosferini solumayı vaat ediyor.

Ghibli Park yetkililerinden Mai Sato, alanın lunaparktan ziyade sade bir tematik park olarak inşa edilmesini şöyle açıkladı: “İçinde hız trenleri ve diğer lunapark figürlerinin olduğu planlar da sunulmuştu ama bunlar Ghibli’nin ruhuna uygun değildi. Ghibli Park bir park, lunapark değil. Ana fikir, parkı buranın doğasıyla uyum içinde sunmak.”

Yılda yaklaşık 1,8 milyon kişinin ziyaret etmesi planlanan parkın ülke ekonomisine 48 milyar yen (yaklaşık 6 milyar TL) kazandırması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN