Netflix'ten reyting hamlesi

Netflix'ten reyting hamlesi

Dijital içerik platformu Netflix'ten reyting adımı geldi. Reyting ölçümleri için İngiltere merkezli bir şirketle anlaşan platformun reytingleri artık bağımsız bir kuruluş tarafından ölçülecek. Elde edilen veriler kasım ayı itibariyle paylaşılacak.

Netflix reytingleri bağımsız bir kuruluş tarafından ölçülecek. Çevrimiçi içerik platformu, Birleşik Krallık merkezli reyting kuruluşu Yayımcıların İzleyicilerini Araştırma Kurulu'na (Broadcasters' Audience Research Board-BARB) katıldı. Netflix'in bu adımının yaşanan üye sayısındaki düşüşün ardından gelmesi dikkat çekti.

VERİLER MEDYAYA AÇIK OLACAK

BARB, elde edilen verileri kasım ayı itibarıyla paylaşacak. Bu reyting verileri, reklam şirketleri, rakip platformlar ve medya kuruluşları tarafından kullanılabilecek. Netflix’in kurucularından Reed Hastings, birkaç yıldır BARB ile iletişim halinde olduklarını, reyting ölçümlerinin bağımsız bir kuruluşa bırakılmasına sıcak baktıklarını ifade etti.

BARB’ın yöneticisi Justin Sampson ise "Netflix’in bize gösterdiği bağlılık, piyasadaki yeni ve ünlü oyunculara yaptığımız şeyin değerli olduğuna dair net bir mesaj gönderiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN