Perdenin ‘uğur böceği’ Japon trenine kondu

Perdenin ‘uğur böceği’ Japon trenine kondu

Sinemalarda 6 yeni film vizyonda. Bu hafta, Brad Pitt ve Sandra Bullock’un kamera karşısına geçtiği ‘Suikast Treni’ öne çıkıyor. Kotaro Isaka’nın çok satan ‘Maria Beetle’ romanından uyarlanan film, Japonya’nın önemli kültürel ikonlarından hızlı trende geçiyor. ‘Uğur Böceği’ lakaplı Pitt dahil 5 suikastçinin mermilerinin havada uçuştuğu ‘Tarantinovari’ bir hikayeyi beyazperdeye taşıyan film, hayatı umursamak ya da uğruna yaşayacak hiçbir şeye sahip olmamak arasındaki ince çizgiyi sorguluyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün biri yerli 6 film vizyona giriyor. Yerli yapımlar tatil günlerinde iyice gölgeye çekilirken, yabancı yapımlarda 58 yaşındaki Hollywood yıldızı Brad Pitt’in başrolünde yer aldığı ‘Suikast Treni’ (Bullet Train) filmi öne çıkıyor. Kotaro Isaka’nın Japonya’da çok satan ‘Maria Beetle’ romanından uyarlanan filmde Brad Pitt ve Sandra Bullock ilk kez birlikte beyazperdeye geliyor. Pitt filmde süper bir sitil sahibi, ‘Uğur Böceği’ lakaplı bir suikastçiyi; Bullock ise görevi boyunca onu yönlendiren Maria Beetle’ı canlandırıyor. Filmde ikili dışında Joey King, Zazie Beetz ve Bad Bunny de yer alıyor. John Wick’in ortak yönetmenliğini yaptıktan sonra Deadpool 2, Atomic Blonde, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw gibi filmlere imza atan Oscar ödüllü David Leitch’in yönettiği film görevleri için bir hızlı trende bulunan beş ayrı suikastçının hedeflerinin kesiştiğini fark etmeleriyle gelişenleri anlatıyor. Altmış yıllı aşkın bir süredir Japonların kültürel ikonu olan hızlı tren üzerine kurulu hikayeyi önden izleyen sinema eleştirmenleri filmi Tarantino’nun kült yapımı Kill Bill’e bir saygı egzersizi olarak niteledi. Mermilerin ve bıçakların havada uçuştuğu, kan revan içindeki bir hızlı trende ilerleyen film, öte yandan umursamak ve ölmek mi yoksa uğruna yaşayacak ve hayatta kalacak hiçbir şeye sahip olmamak mı daha iyi sorusunun cevabını arıyor.

05kr02-man5.jpg

Korku meraklılarına üç ayrı seçenek

Karanlık salonlarda korku filmlerini tercih edenleri ise biri yerli üç yapım bekliyor. İsrailli Tal Lazar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu korku filmi ‘Doğmamış’ (The Unborn), eski bir fabrikada geçen garip, esrarengiz ve açıklanamayan olaylar silsilesini konu ediniyor. Filmde, iki güvenlik görevlisinin fabrikada yaşanan korkunç olaylarla yüzleşmesi anlatılıyor. Filmde Manni L. Perez, Chris Bellant, Jesse R. Tendler, Clifton Samuels rol alıyor. Baş rollerini Ariel Luque , Bruno Giacobbe, Agustín Olcese, Marlene Pedersen Chauviere ve Valeria San Martín’in paylaştığı ‘Kızıl Kitap’ filmi de korkuseverler için beyazperdede. Dünyanın dört bir yanından Dean Puckett, Chris Beyrooty, Dean Law, Daniel J. Phillips ve Jiwon Moon gibi prestijli beş yönetmenin aynı anda yönetmen koltuğunda oturduğu film, eskilerden kalma ‘kızıl kitap’ oyununu oynamaya karar veren üç arkadaşın başından geçen ürkütücü hikâyeyi anlatıyor. Yapımcılığını Apah Yapım’ın üstlendiği, vizyonda haftanın tek yerli yapımı ‘Afarid’ de, Umut Kumral Devecioğlu yönetmenliğinde vizyona giriyor. Filmde, işlettikleri platoda güzel bir akşam organize eden Serkan ve Koray ile arkadaşlarının başından geçen gerilimli olayları anlatılıyor. Animasyon tutkunlarına hitap eden ‘Küçük Yıldız Savaşları 2021’de ise animasyonun başarılı ülkelerinden Japonya imzası bulunuyor. Film; Doraemon, Nobita ve arkadaşlarının, Pirika adlı başka bir gezegenden gelen Papi’ye yardımcı olmalarını konu ediniyor.

05kr02-man-2.jpg

Ödüllü bir animasyon Çiykinley ailesi

Geçen hafta DC süper kahramanlarının hayvanlarının başrolde olduğu animasyon filmi ‘DC Süper Evciller Takımı’ filmine büyük ilgi gösteren tatildeki çocuklara beyazperdede bu hafta kaliteli bir yapım daha sunuluyor. Sinemaseverleri 85 dakikalık bir serüvene sürükleyecek ‘Çiykinley’ (The Ogglies) animasyonu, uluslararası çok satan çocuk kitabı serisinden beyazperdeye uyarlandı. Film, bir şehir çöplüğünde yeni bir ev bulan, ancak vicdansız bir müteahhit bir sağlık tapınağı inşa etmeye karar verdiğinde tahliyeyle karşı karşıya kalan yeşil, kokan, çöp yiyen ama iyi huylu küçük varlıklardan oluşan ‘Çiykinley’ ailesini konu alıyor. Erhard Dietl’in filme taşınan 34 kitaptan oluşan kitap serisi 13’ten fazla dile çevrildi ve yalnızca Almanya’da 5 milyondan fazla sattı. Senaristi John Chambers’e, Stuttgart’taki 2016 Canlandırma Film Festivali’nde Alman Animasyon Senaryo Ödülü’nü kazandıran film, aile boyu izlenebilecek kalitede bir animasyon.

05kr02-man1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN