TRT’nin dokunduğu 4 film Oscar yolunda

TRT’nin  dokunduğu 4 film Oscar yolunda

Dünyanın en prestijli ödülü olan 95. Akademi Ödülleri’nin ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışacak olan aday adayı filmler ülkeler tarafından seçildi. Ülkelerin aday gösterdiği yapımlar arasında TRT ortak yapımı ve TRT destekli 4 film yer alıyor.

TRT ortak yapımı ‘Klondike’, TRT destekli ‘A Ballad’, ‘A Piece of Sky’ ve ‘Victim’ filmleri ülkeleri için yarışıyor. Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan ve yönetmeni Maryna Er Gorbach’a ‘En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran Ukrayna’nın adayı ve TRT ortak yapımı ‘Klondike’ Oscar yarışının güçlü adayları arasında. Yapımcılığını Mehmet Bahadır Er’in üstlendiği film, 12 Punto 2020’de ‘TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü’nü kazanmıştı. Bosna Hersek’in adayı ‘A Ballad’ın yönetmen koltuğunda da Boşnak yönetmen Aida Begić oturuyor. Film geçen yıl Saraybosna Film Festivali’nde ‘TRT Ödülü’ kazanmıştı.

Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışması’nda yapan ve ‘Özel Mansiyon Ödülü’ alan ‘A Piece of Sky’ da İsviçre’nin adayı olarak gösterildi. Yönetmenliğini Michael Koch’un üstlendiği film 55. Karlovy Vary Film Festivali’nde ‘TRT Ödülü’ne layık görülmüştü. Dünya prömiyerini 79. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren, ‘Victim’ de Slovakya’nın adayı oldu. Michal Blaško’nun yönettiği film, 55. Karlovy Vary Film Festivali’nde ‘TRT Ödülü’ almıştı. Dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde ‘Altın Palmiye’yi kazanan TRT ortak yapımı ‘Triangle of Sadness’ filmi de Oscar yarışında favoriler arasında. Kısa listenin 21 Aralık’ta açıklanacağı Oscar yarışının ödülleri, 12 Mart 2023’te Los Angeles’ta gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN