Uğur Çınar'dan ilk plak çalışması: Senfonik Türk müziği

Uğur Çınar'dan ilk plak çalışması: Senfonik Türk müziği

Devlet sanatçısı Uğur Çınar, Türk müziğinin sevilen şarkılarını senfonik düzenlemelerle buluşturan ilk plak çalışmasını müzikseverlerle paylaştı. Son yıllarda dünya genelinde plaklara olan ilginin artmasıyla, ülkemizde de birçok prestijli sanatçının albümleri plak formatında müzik marketlerde yer almaya başladı.

Çınar, bu ilk plak çalışmasında müzik yönetmeni olarak Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinden Eylem Pelit ile iş birliği yaptı. Şarkıların düzenlemeleri ise Ferhat Livaneli, Ufuk Yıldırım, Göksu Çavdar ve Eylem Pelit tarafından gerçekleştirildi.

Plağın repertuvarı oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Dede Efendi'den Nazım Hikmet'e, Ege Zeybeği'nden tangoya uzanan şarkılar, Uğur Çınar'ın farklı yorumu ve ses rengiyle dinleyicilere nostaljik bir köprü sunuyor.

screenshot-1.jpg

UĞUR ÇINAR KİMDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet sanatçısı olarak Türkiye dışında da birçok ülkede konserler veren Uğur Çınar, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu olup, doktora yapmış ve akademik kariyeri olan bir sanatçıdır. Aynı zamanda AKM Müdürlüğü, öğretim üyeliği, siyaset bilimci, TV ve radyo programcısı ve danışmanlık gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Plağın İçeriği
Ada Müzik etiketiyle piyasaya çıkan plağın içinde yer alan eserler şunlardır:

Yıldızlar Altında
Nazende Sevgilim
Veda Busesi
İzmir'in Kavakları
Hastane Önünde İncir Ağacı
Unutulmaz
Akşamı Süzme Deniz
Fikrimin İnce Gülü
Eski Dostlar
Kanatları Gümüş
İltifat Et

ieaie.jpg

Uğur Çınar'ın bu çalışması, Türk müziğine senfonik bir dokunuş getirirken, müzikseverler için nostaljik ve yenilikçi bir deneyim sunuyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN