Kuzey Kore balistik füze fırlattı iddiası: Japonya, konseyi topladı

Kuzey Kore balistik füze fırlattı iddiası: Japonya, konseyi topladı

Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığı iddiasında bulunan Japonya hükümeti, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin 'en az bir balistik füze fırlattığı' yönünde bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında füzenin füze Japon kıyılarından 200 deniz mili açıklarına kadar uzanan ekonomik bölgesi dahilindeki bir noktaya düşmediği belirtildi.


Diğer yandan Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da Kuzey Kore'nin Kore Yarımadası ile Japonya arasındaki Doğu Denizi'ne bilinmeyen bir roket fırlattığını iddia etti.

'GÜVENLİĞİ VE BARIŞI TEHDİT EDİYOR'
Yaşanan gelişmeler üzerine açıklama yapan Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Kuzey  Kore'nin 29 Mart 2020'den bu yana ilk kez iki adet balistik füze fırlattığını söyledi. Söz konusu saldırıların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini söyleyen Suga, bu durumun bölgesel güvenliği ve barışı tehdit ettiğini ifade etti.


Suga, "Kuzey Kore bir süre önce iki balistik füze ateşledi. Füzelerin ülkemizin münhasır ekonomik bölgesi dışına düştüğünü doğruladık" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN