Liderlerden art arda 'amiraller bildirisi'ne sert tepki

Liderlerden art arda 'amiraller bildirisi'ne sert tepki

Emekli 103 amiralin Montrö bildirisine ilişkin liderlerden sert tepkiler geldi. Kılıçdaroğlu, “Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır” derken, İYİ Parti lideri Akşener de “İktidar partisi ve mensupları bu bildirinin üzerine tepiniyor” ifadelerini kullandı.

103 emekli amiral, TBMM Başkanı Şentop'un “Erdoğan Montrö’yu feshedebilir” sözleri ve bir Tuğamiral’in sarıklı görüntülerinin ardından bildiri yayınladı.  

Açıklamada, Montrö'nün Türkiye'nin haklarını en iyi şekilde koruyan bir anlaşma olduğu vurgulanarak, "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" denildi.  

Bildirinin ardından iktidarın yanı sıra muhalefet liderlerinden de tepkiler gecikmedi.  CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır" ifadelerini kullanırken İYİ Parti lider Akşener de "Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti" dedi. 

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Partisinin hukuk devleti ve demokrasinin yanında olduğunu vurgularken, Saadet lideri Karamollaoğlu da tepkisini "Toplumsal hafızalardaki travmaları, geçmiş kötü tecrübeleri hatırlatacak iletişim metodları toplumsal kutuplaşmaya hizmet edecektir" ifadeleriyle dile getirdi. 

Liderlerin tepkileri şu şekilde: 

"BU SAHTE GÜNDEM TUTMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır. Büyük ve ünlü Ekonomist Recep Tayyip Erdoğan, yarattığın ekonomik yıkım ile seni yüzleştireceğim. Geleceğini kararttığın gençlerimizin hikayelerini buradan paylaşacağım. 

"BU BİR ZEVZEKLİKTİR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Bu tür gece yarısı emekli de olsa silahlı bürokrasi mensubu kişilerin yaptığı açıklamalar, genellikle Türkiye'de demokrasinin kesintisine uğrayan muhtıraları akıllara getirir. 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin önderliğinde, alınamaz denilen, mümkün değil olamaz denilen birçok şehir, demokrasi ve sandı yoluyla alınmıştır. Sabah bir uyandık emekli amirallerin canı sıkılmış, bildiri yayınlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti. 

"KÖTÜ NİYETLİ BİR SORUMSUZLUK ÖRNEĞİDİR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Gelecek Partisi milli iradenin, hukuk devletinin ve demokrasinin yanındadır. Militarist ya da sivil fark etmez, darbe heveslilerine geçit verilemez. Bildiri ülkenin tarihsel hafızasını ve içinden geçtiği hassas süreci göz önüne almayan; kötü niyetli bir sorumsuzluk örneğidir. 

"ÇÖZÜM TAM DEMOKRASİ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Tarihimizin utanç sayfaları askerlerin siyasete yönelik hadsiz müdahaleleriyle doludur. Bu acı hafıza depreştirilmemelidir.  İktidarın, sürekli “düşman” belirlemesi ve suni mağduriyet kampanyasına devlet kurumlarını katması ise yarınlarımıza zarar verir. Çözüm tam demokrasidir. 

"TOPLUMSAL KUTUPLAŞMAYA HİZMET EDER"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Ülkemizin önemli meselelerinin bütün toplumsal kesimler tarafından konuşulması, tartışılması faydalıdır. Meseleler tartışılırken meselenin özüne odaklanılmalıdır. Toplumsal hafızalardaki travmaları, geçmiş kötü tecrübeleri hatırlatacak iletişim metodları toplumsal kutuplaşmaya hizmet edecektir. Düşünce ve ifade özgürlüğü önemlidir. Sorumluluk sahibi herkes sorunlara odaklanmalı, toplumu kutuplaştıracak davranış kalıpları ile sorunların konuşulmasını engellememelidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN