Lodos’un sağlığımız üzerindeki etkileri neler?

Lodos’un sağlığımız üzerindeki etkileri neler?

Ne zaman lodos esmeye başlasa bedensel ve ruhsal bazı değişiklikler hissederiz. Lodos’un sebep olduğu baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu ve halsizlik hususunda önlem almazsak bu belirtiler, hem yaşadığımız günü kabusa dönüştürür hem de etkileri ertesi güne kadar uzanır. Peki lodos neden insanı hasta eder? Lodos neden baş ağrısına sebep olur? İşte detaylar…

Hava şartlarıyla insanın ruhsal durumu ve sosyal davranışları arasında ilişki olduğu yadsınamaz. Rüzgarlar da hem beden hem ruh sağlığını etkileyen hava olaylarının başında geliyor. Özellikle kaprisli güney rüzgarları olarak da bilinen Lodos, hormonları etkileyerek baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu ve halsizlik gibi durumların oluşmasına sebep oluyor. Uzmanlar, , lodosun en çok çocuklar ve yaşlılarla hassas bünyelileri etkilediğini söylüyor. İşte Lodos’un neden olduğu rahatsızlıklar ve bu rahatsızlıklarla baş etme yöntemleri…

Lodos uyku sistemini etkiler

Etkili olduğu günlerde insanların korkulu rüyası haline gelen lodos, insan organizmasının en temel sistemlerinden birini, uyku düzenini de etkiliyor. Çoğu insanın uyku sistemini bozan Lodos, uykusuzlukla beraber gelen yorgunluk ve halsizlik gibi yan rahatsızlıklara da sebep olabiliyor. Ancak Lodos, her bünyeyi aynı etkilemiyor. Bu hava olayı kimilerinde de aşırı uyku şeklinde kendini gösteriyor.

Bu duruma maruz kalmamanın yolu mümkün olduğunca rüzgardan uzak durmak. Ayrıca uykusuzluğa iyi gelen bitki çaylarından faydalanabilir, çay ve kahve tüketimini dengeleyebilirsiniz.

Lodos uyuşukluğa sebep oluyor

Lodos’a hafta içi yakalananlar, aman dikkat! Lodos, uyuşukluğa bağlı olarak çalışma şevkini ve çalışma isteğini azaltıyor. Lodos, aynı zamanda yorgunluk ve hareketsizlik de yaratıyor. Eğer lodos olan günlerde dışarıya çıkmama gibi bir ihtimaliniz yoksa, doğru beslendiğinizden ve yeterli miktarda su tükettiğinizden emin olmalısınız. Her sabah bir bardak greyfurt suyu içmek sizi zinde tutacaktır.

Lodos iştah değişikliklerine yol açar

Lodos denen hava hareketliliği, insan organizmasını her yönüyle etkiliyor. Lodoslu günlerde kiminin iştahını açılırken, kimilerinde de tam tersi bir durum gözleniyor. Lodos aynı zamanda hormonsal değişimlere bağlı olarak vücutta su toplanmasına ve şişkinliğe de yol açıyor. Lodos’un iştaha etkilerini hafifletmek için karbonhidrat ve şeker oranı yüksek besinlere yönelmek yerine daha sağlıklı alternatifler tercih etmeye özen gösterin. Çünkü aşırı miktarda şeker tüketmek de insülin dengesini bozarak hali hazırda var olan iştah problemini daha fazla tetikleyebilir.

Lodos neden baş ağrısı yapar?

Lodos, üzerinde taşıdığı çeşitli toz ve mineraller nedeniyle migreni tetikleyici sebeplerin başında gelir. Lodos İnsanlarda varolan patolojiyi uyaran lodos, baş ağrısı türlerini tetikleyip, şiddetli ve inatçı baş ağrılarına yol açabilir. Bu lodos ağrıları daha çok kadınlarda görülür. Bunda basınç değişimlerinin de etkileri vardır. Banyodan hemen sonra sokağa çıkmamak, baş ağrısına iyi gelen doğal besinlerden yararlanmak şikayetlerin hafiflemesine yardımcı olur.

Göz kanlanmasına dikkat!

Lodos ''metereosensible‘‘ denen, hava olaylarında duyarlı olan insan gruplarında, damar sistemlerini etkiliyor. Damar geçirgenliğini artırıp, azaltabilir, ağrılara yol açar. İnsanların yatkınlığı da varsa, göz kanlanmaları yaratabilir. Bu nedenle göz problemi olanların olabildiğince dışarı çıkmaması, kapı ve pencereleri açık bırakmamaya özen göstermesi gerekiyor.

Lodos solunum güçlüğüne neden oluyor

Her nefes alışta 400-800 ml havayı akciğerlerimize çeker, nefes verirken bunu tekrar dışarı atarız.  Bu nedenle kuvvetli esen Lodos’un solunum yollarını etkilemesi kaçınılmaz. Lodos, bazı bireylerde nefes darlığı ve solunum güçlüğü yaratabilir. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar Lodos durumunda ekstra dikkatli olmalıdır.  Eğer solunum güçlüğü hissediyorsanız; kapalı, havası kirli ortamlardan uzaklaşmalısınız. Kravat, fular gibi nefes almayı etkileyebilecek aksesuarlarınız varsa bunları çıkarmak, gömleğin üst düğmelerini çözmek te solunum problemini hafifletmekte etkilidir.

Psikolojiyi olumsuz etkiliyor

Lodos, insanlarda var olan depresif ruh halini artırıp, insanları daha depresif, daha huysuz, sinirli yapabilir. Lodos, kadınlarda ve erkeklerde hormonal yapıyı ve hormonal dengeyi etkileyip, değişik, normal olmayan psikolojik durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle duygularını kontrol etmekte daha güçlü olan bireyler, depresyon ve öfke krizi yaşayan yakınlarının çözüm üretme kapasitelerine destek vermeli. Lodos sırasında psikolojik sıkıntısı olanların güvendikleri bir dostlarının yanında ve güvenli mekanda olmaları büyük önem taşıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN