Maden ocağı CHP ve MHP'yi bir araya getirdi

Maden ocağı CHP ve MHP'yi bir araya getirdi

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yapılması planlanan maden ocağı için CHP ve MHP teşkilatları beraber pazar yerlerini dolaşarak broşür dağıttı.

Tokat'ta çevreye zarar veren madene karşı CHP ve MHP teşkilatlarının beraber çalışma yapması dikkat çekti. 

Tokat'ın Erbaa ilçesinde çevreye zarar verdiği iddia edilen maden ocağına karşı Erbaa'nın MHP'li Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ve CHP ilçe örgütü birlikte pazar yerlerini dolaşarak broşür dağıttı. 

BÖLGEDE ALTIN MADENİ TESPİT EDİLDİ

Verusa Holding A.Ş, Erbaa ilçesinin Kozlu-Çerkesfındıcak köylerinde bulunan eski Gümüşlük Mevkii Bakır madeni sahasında yaptığı araştırmalar sonucunda tonda 3,95-12,54 gram aralığında altın madeni tespit etti.

Şirket kısa süre sonra bölgede sondaj çalışmalarına başlarken, yöre halkı da madene karşı mücadele vermek için içinde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu Yeşil Erbaa Çevre Platformunu kurdu. İmza kampanyası başlatan platform, köy girişine, camilere, yol kenarlarına madene karşı olduklarını anlatan afişler asıp, el broşürleri dağıttı.

 

CHP VE MHP BERABER ÇALIŞMA YAPTI

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, bölgede açılması planlanan altın madeni CHP ile MHP’yi de bir araya getirdi. İlçenin MHP’li Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, MHP İlçe Başkanı Abdullah Uslu, CHP İlçe Başkanı Hayri Kocaoğlu, sivil toplum örgütleri temsilcileri semt pazarımızdaki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, Sakarat ve Boğalı yaylalarında açılması planlanan altın madeninin insanlar ve tüm canlılar üzerindeki olası olumsuz etkilerini anlattı. Ayrıca Yeşil Erbaa Çevre Platformu Bilim Masasının hazırladığı broşürler de semt pazarında dağıtıldı.

Platform tarafından yapılan açıklamada, altın madeninin yapılacağı bölgede bulunan Kelkit Havzası, Sakarat ve Boğalı Yaylalarının bereketli topraklar olduğu ve bölge halkının geçimlerini buradan sağladığı belirtilerek, “Boğalı ve civarındaki yaylaların yükseklikleri 1500-2000 metre arasında değişir. Bu yükseklikte biriken yağmur ve kar suları Tokat ile Amasya illeri arasındaki yer altı ve yerüstü sularını besler.

"KÖYLER VE BELDELER İÇME SUYUNU BU YAYLALARDAN ALIR"

Civardaki köyler ve beldeler içme sularını bu yaylalardan alır. Kelkit ve Yeşilırmak bu yaylalardan gelen sularla beslenir. Yaz aylarında, mayıs ayından itibaren, yüzlerce yaylacı binlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvanı ile Boğalı yaylalarına çıkar. Yaylalarımızda endemik bir ırk olarak Karayaka koyunu, bağlarımızda narince üzümü ve asma yaprağı yetiştirilir.

Olası bir madenin Erbaa'mızda doğaya ve insana, derelerimizden, pınarlarımızdan akan yer üstü ve yer altı sularımıza vereceği zararı her aklıselim ve vicdan sahibi görebilir” ifadeleri kullanıldı.

BAHÇELİ'DEN KURTULMUŞ'A TEPKİ

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin gündeminde ABD yaptırımları ve HDP vardı. Bahçeli, ABD yaptırımlarına karşı hazırlanan ortak metne imza atmayan HDP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Bahçeli ayrıca geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "HDP kapatılsın" sözlerini yineledi. Bahçeli, "Parti kapatmanın Türkiye’de olumlu bir sonucu görülmedi" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş'u isim vermeden hedef aldı ve "Diyorlar ki, 'Parti kapatmanın Türkiye’de olumlu bir sonucu görülmedi.' Mesele parti kapatmanın ötesinde ihaneti cezalandırmaktır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN