Mahkumların izni uzatılacak mı? Açık cezaevi izinleri ile ilgili AK Parti’den açıklama

Mahkumların izni uzatılacak mı? Açık cezaevi izinleri ile ilgili AK Parti’den açıklama

Açık cezaevinde yatan mahkumlar için Kovid-19 salgınından dolayı çıkarılan izin süreleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. AK Parti Grup Başkanı Bostancı, mahkumlara verilen pandemi izninin uzatılabileceğini söyledi.

Kovid-19 salgınının devam ettiğinden dolayı Adalet Bakanlığına, açık cezaevlerinde salgın iznine ilişkin yetki verilmesine TBMM’nin sıcak baktığını ifade eden Bostancı, kasım ayı sonunda bitmesi gereken açık cezaevindeki mahkumlara verilen iznin, 2 ay süreyle daha uzatılması yönünde çalışmaların yapıldığını bildirdi.

MAHKUMLARIN İZNİ UZATILACAK MI?
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ettiği için Adalet Bakanlığı’na, açık cezaevlerinde salgın iznine ilişkin yetkinin tekrardan verilmesine sıcak baktığını ifade eden AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, açık cezaevlerindeki mahkumların izinlerinini kasım ayı sonu itibarıyla dolacağını anımsatarak, bu sürenin uzatılması için girişimlerin yapılabileceğini söyledi.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Adalet Bakanlığı, Kovid-19 tedbirleri dâhilinde açık cezaevindeki mahkumların izin sürelerinin 2 ay daha uzatıldığını açıklamıştı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasından paylaşılan açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında yer alan ya da açık ceza infaz kurumlarına ayrılma hakkı elde eden ve uygun koşulları sağlayan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak üzere cezalarının infazına karar verilen hükümlülerin pandemi izin sürelerinin 30 Eylül 2020 itibarıyla sona ereceği anımsatılmıştı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün salgın riskinin ortadan kalkmaması nedeniyle mahkumlara verilen izin sürelerinin 2 ay daha uzatılmasına ilişkin öneride bulunduğu kaydedilen açıklamada, açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun koşullaru taşıyan mahkumlarla denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak üzere cezalarının infazına karar verilen mahkumların izin sürelerinin, 5275 sayılı kanunun geçici 9/5. maddesi uyarınca 30 Eylül 2020 itibarıyla 2 ay süreyle uzatılmasına karar verildiği belirtilmişti. Yani bu kararla birlikte normal şartlarda mahkumlara verilen izin süresinini kasım ayı sonunda dolması gerekiyordu.

mahkumlarin-izni-uzatilacak-mi-acik-cezaevi-izinleri-ile-ilgili-ak-partiden-aciklama-1.jpeg

Naci Bostancı, yaptığı açıklamada, bu sürenin uzatılması için yeni girişimlerin başladığını duyurdu.

Adalet Bakanlığı, açık ceza infaz kurumlarında yer alan ya da açık ceza infaz kurumlarına ayrılma hakkı elde eden ve uygun koşulları sağlayan mahkumlarla denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak üzere cezalarının infazına karar verilen mahkumları, ilgili yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 31 Mayıs 2020 tarihine dek Kovid-19 iznine göndermişti.

İzin sürelerinin sona erdiği 31 Mayıs 2020 tarihinde, Sağlık Bakanlığı, riskin ortadan kalkmaması nedeniyle bu sürenin uzatılması önerisinde bulunmuştu. Böylece mahkumların izin süreleri önce 31 Mayıs'tan itibaren 2 ay, daha sonra 31 Temmuz'dan itibaren 2 ay daha uzatılmıştı.

Yeni düzenlemeyle birlikte mahkumların izninin 2 ay daha uzatılabileceği söyleyenebilir. Konuyla ilgili bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN