Mansur Yavaş teşekkür mesajı ile duyurdu! 10 milyon lira topladık

Mansur Yavaş teşekkür mesajı ile duyurdu! 10 milyon lira topladık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 1 Nisan'da başlattıkları “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasında 20 günde 10 milyon lira yardım toplandığını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 1 Nisan 2021 tarihinde “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasının 2. dalgasını duyurmuştu. Kampanya sadece Ankara ve Türkiye ile sınırlı kalmazken yurtdışında yaşayan vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Yavaş yayımladığı teşekkür mesajıyla, 20 günde toplanan yardım tutarının 10 milyon TL’yi aştığını bildirdi.

'ALINACAK ÇOK YEMEK ÇALINACAK ÇOK KAPI VAR'

Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek hayırseverlere yönelik yayımladığı teşekkür mesajında, “Bu zorlu süreçte ihtiyaç sahibi veya gelirinden olan vatandaşlarımızın sayısı da artıyor. İyiliğin başkentinde dayanışma kervanına katılarak destek olan herkese teşekkür ederiz. Alınacak çok yemek, çalınacak çok kapı daha var” dedi.

Hayırsever vatandaşların her geçen gün desteğini artırdığı ve iyiliğin yayıldığı kampanya, Ankara’dan sonra ülke sınırlarını da aştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “iyilik bulaşıcıdır” sloganıyla başlattığı kampanyaya destek olan hayırseverler, “ankaratekyurek.com” adresi üzerinden 5 farklı uygulamayı seçerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların ödenmemiş su faturalarından iftar ve sahur paketine kadar birçok ihtiyacını karşılıyor.

İFTAR VER KAMPANYASI İLE HER GÜN 20 BİN SOFRADA İFTAR KURULDU

Pandemi sürecinde işsiz kalan vatandaşlar kadar sosyal yardım alan vatandaşların Ramazan sofralarına katkıda bulunmak amacıyla başlatılan “İftar Ver” kampanyası ile her gün 20 bin vatandaşa iftar ve sahur yemeği imkanı sağladıklarını belirten Yavaş, “iftarver.com sitemizde hala alınacak çok yemek, çalınacak çok kapı sizleri bekliyor” diyerek, dayanışma çağrısını yineledi.

6 Milyon Tek Yürek kampanyası ile 20 günde (20 Nisan 2021 itibarıyla) yardım tutarı;

-Su Ver ile 28 bin 897 adet su faturası ödenerek, 1 milyon 106 bin 828 TL,

-Bilet Ver ile 1675 adet ANKARAKART’a yükleme yapılırken, 99 bin 710 TL,

-El Ver ile 7704 nakit yardım adedine ulaşılırken, 2 milyon 339 bin 100 TL,

-İftar Ver ile 126 bin 930 sişariş verilirken, 3 milyon 173 bin 350 TL,

-Afiyet Ver ile 17 bin 486 yardım kolisi siparişi alınırken, 3 milyon 377 bin 650 TL olmak üzere toplam 10 milyon TL’yi geçti.

Yardım rakam ve tutarları anlık olarak internet sitesi üzerinden paylaşılan kampanya kapsamında güvenli ortamda kredi kartıyla, 100 TL’den 500 TL’ye kadar nakit yardımının yapıldığı “El Ver”den ANKARAKART yüklemesine, ödenmemiş su faturası borcundan üç seçenekli gıda kolisi desteğine kadar birçok iyilik yapma seçeneği sunuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN