MasterChef şampiyonu kim oldu, ne ödül kazandı? İşte final gecesinde yaşananlar

MasterChef şampiyonu kim oldu, ne ödül kazandı? İşte final gecesinde yaşananlar

Serhat’la Barbaros arasında geçen final bölümünde MasterChef şampiyonu belli oldu. MasterChef birincisine verilen ödül ise şampiyonu çok sevindirdi. Kıyasıya geçen rekabetin ardından MasterChef’i kazanan isim şeflerin oylarıyla açıklandı.

Başa baş giden final akşamında ilk ve ikinci turu Barbaros önde kapattı. MasterChef puan tablosuna bakıldığında yarışmacılar arasında her etapta 1-2 puan fark bulunuyordu. Ancak canlı yayınlanan ve 1 saatlik süre verilen son etapta MasterChef’in şampiyonu belli oldu.

MASTERCHEF ŞAMPİYONU KİM OLDU?

İlk günden beri MasterChef’i, ‘Basit bir şekilde kazanacağım’ diyerek iddialı olduğunu gösteren Serhat Doğramacı, yarışmayı kazanarak birinci oldu.

MASTERCHEF ÖDÜLÜ NEDİR?

MasterChef’te finalde yarışarak birinci olan Serhat Doğramacı, 300 bin Türk lirası değerindeki Jeep Renegade’ın sahibi oldu.

Temmuz ayı itibarıyla yayın hayatına başlayan MasterChef 2020'de büyük heyecan yaşandı. 16 yarışmacının şampiyon olmak için yarıştığı MasterChef'te, Serhat ve Barbaros, Türk mutfağı ile uluslararası menülerinin arkasından canlı yayında kendi imza tabaklarını hazırlayarak birbirleriyle yarıştı.

MASTERCHEF FİNAL BÖLÜMÜ PUAN TABLOSU

Puanlamaların ardından 144 puan alan Serhat Doğramacı, MasterChef’te şampiyona olurken, ikinci Barbaros ise 142 puanda kaldı.

Bir kupa olduğunu ancak MasterChef’ten iki şampiyonun çıktığını söyleyen Serhat, centilmenlik örneği sergileyerek, şampiyonluk kupasını rakibi Barbaros’la birlikte kaldırdı.
TV8’de yayınlanan MasterChef’te büyük final gece yarısı tamamlandı. Yarışmacıların şef önlükleri ile tezgâh başına geçtiği final gecesinde bant yayınında Serhat ile Barbaros iki menü hazırladı.

Final gecesinin ilk turunun menüsünü açıklayan Somer Sivrioğlu, ilk başta yarışmacıların kendilerini temsil eden Türk mutfağı menüsünü, arkasından da uluslaralarası menü hazırlayacaklarını açıkladı. Yarışmacılar her iki menüde de başlangıç, ana yemek ve tatlı hazırlarken, her zamankinden farklı bir şekilde sunumlar üçerli tabaklarla sergilendi.

İLK OYUNUN GALİBİ

Sunumun arkasından cumartesi günü alınan oyların ardından şeflerin verdikleri yeni puanlar dâhil edildi. Barbaros, Mehmet Yalçınkaya’dan 7 puan alırken, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’ndan 8'er puan alabildi.

Serhat ise Mehmet Yalçınkaya ile Somer Sivrioğlu’ndan 8'er puan alırken, Danilo Zanna da yarışmacıya 9 puan verdi. Bu sonuçlarla Barbaros, 91 puanda kalan Serhat’ın 1 puan önüne geçerek ilk oyunu 92 puanla kapattı.


İkinci oyunda da uluslararası menüler için Barbaros ve Serhat tekrardan önlüklerini giydi. 90 dakikanın ardından yemekler 3 şefe servis edildi.

İKİNCİ TURUN OYLARI CANLI YAYINDA AÇIKLANDI 

Büyük finalde yemeklerin tadına bakan şefler, bu turun ardından verdikleri oyları mühürlü zarflara koyarak sonrasında puanları açıklamak suretiyle canlı yayını başlattı. Canlı yayının ilk anlarında, şefler oyları sırasıyla

Uluslararası menüde Serhat, Danilo ve Somer Şef’ten 9 puan alırken, Mehmet Şeften ise 8 puan alabildi. Bu turda Barbaros, Danilo ve Mehmet Şef’ten 9 puan alırken, Somer Şef ise yarışmacıya 8 puan verdi. İkinci turun sonuçlarıyla birlikte Serhat’ın toplam puanı 117, Barbaros’un toplam puanı ise 118 oldu.

masterchef-sampiyonu-kim-oldu-ne-odul-kazandi-iste-final-gecesinde-yasananlarr.jpeg

CANLI YAYINDA İMZA TABAĞI

Canlı yayında tezgâhın karşısına geçen yarışmacılar, 1 saat boyunca imza tabaklarını hazırladı. Sürenin ardından şefler, final tabağının tadına son kez baktı. Son turda Serhat, Mehmet, Danilo ve Somer Şef'ten toplam 9 puan alırken, Barbaros da Mehmet, Somer ve Danilo Şef’ten 8’er puan aldı.

Toplam oyların hesaplanmasının ardından Serhat'ın puanı 144’e ulaşırken, Barbaros'un puanı da 142’de kaldı. Bu sonuçla birlikte MasterChef şampiyonu Serhat oldu.

Yarışmaya katıldığı ilk günden bu yana basit bir şekilde MasterChef’te şampiyona olacağını iddia eden Serhat, dediğini yaparak kupayı kaldırmayı başardı. Kupanın sahibi olan Serhat, yarışma boyunca centilmenliğini koruyarak, bir kupa olduğunu ancak iki şampiyon bulunduğunu vurgulayarak, rakibiyle birlikte kupayı kaldırdı.

SERHAT DOĞRAMACI KİMDİR?

1997’de doğan Serhat Doğramacı, Süleyman Demirel Üniversitesi Aşçılık bölümünde eğitimini devam ettiriyor. hemen hemen 10 senedir mesleğini icra eden Serhat Doğramacı, Türkiye, ABD ve Avrupa'da profesyonel olarak aşçılık yapıyor.

Selim Paşa Lisesi Turizm Otelcilik bölümünden mezun olan Serhat Doğramacı, babasının Kerkük’te doğduğunu, anneannesinin ise Yugoslav göçmeni olduğunu vurgulayarak, İstanbullu olduğunu ve soy isminin kaynağının ise İhsan Doğramacı olduğunu belirtti.

Ulusal ve uluslararası gastronomi yarışmalarında 15 madalyası bulunan Serhat Doğramacı, iyi seviyede İngilizce, başlangıç seviyesinde Rusya ve Almanca biliyor.

Burcu Bakır’la nişanlı olan ve evlilik için gün sayan Serhat Doğramacı, geçen sezonun yarışmacılarını beğenmediğinden dolayı bu sezon katılmak istediğini söylemişti.

MasterChef’te kalan yemekler ne oluyor?MasterChef’te kalan yemekler ne oluyor?

Masterchef Junior Türkiye başvuru sayfası | Yarışma ne zaman başlayacak?Masterchef Junior Türkiye başvuru sayfası | Yarışma ne zaman başlayacak?MasterChef Ayyüce Kamit kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ayyüce üç jüri üyesinden de evet oyu aldıMasterChef Ayyüce Kamit kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ayyüce üç jüri üyesinden de evet oyu aldı

Danilo Zanna kaç yaşında ve eşi kim? Sempatik tavırlarıyla MasterChef’e renk katıyorDanilo Zanna kaç yaşında ve eşi kim? Sempatik tavırlarıyla MasterChef’e renk katıyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN