Masumlar Apartmanı dizisi hangi kitaptan uyarlandı? Madalyonun İçi romanının yazarı kim?

Masumlar Apartmanı dizisi hangi kitaptan uyarlandı? Madalyonun İçi romanının yazarı kim?

Gerçek bir hayat hikâyesinin konu edindiği Masumlar Apartmanı, oyuncuları ve konusuyla izleyicilerden tam not aldı. Peki Masumlar Apartmanı dizisi hangi kitaptan uyarlandı? Madalyonun İçi romanının yazarı kim? Konunun ayrıntıları haberimizde…

Masumlar Apartmanı dizisinin esin kaynağı olan "Madalyonun içi" diziseverlerin merak konusu oldu. Peki, Madalyonun içi romanı kime ait? Dr. Gülseren Budayıcıoğlu eserleri nelerdir? İşte merak edilen konuların detayları…

MASUMLAR APARTMANI DİZİSİ HANGİ KİTAPTAN UYARLANDI?

Masumlar Apartmanı dizisi Gülseren Budayıcıoğlu’nun 2020 yılında yayınladığı Madalyonun İçi: Bir Psikiyatrin Not Defteri kitabından uyarlandı.

MADALYONUN İÇİ ROMANININ YAZARI KİM?

Madalyonun İçi: Bir Psikiyatrin Not Defteri romanının yazarı Gülseren Budayıcıoğlu’dur. Budayıcıoğlu, Ankara’da 1947 yılında Ankara’da doğup büyüyen Budayıcıoğlu, TED Ankara Koleji ve ardından da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bitirdi. Okuduğu yıllarda TRT’de spikerlik sınavlarını kazanan ve Ankara Radyosu’nda çalışan Budayıcıoğlu, TRT televizyonu yayınlanmaya başlayınca oraya geçti. Anons spikerliği, eğlence programı sunuculuğu gibi birçok görevlerde bulunan Budayıcıoğlu, okulu bitirmesinin ardından TRT’den ayrılarak mesleğini icra etti.

Kendi kliniğini kuran Gülseren Budayıcıoğlu, Günahın Üç Rengi: Madalyonun Öteki Yüzü (2008), Hayata Dön (2011), Kral Kaybederse (2015) ve Madalyonun İçi: Bir Psikiyatrin Not Defteri (2020) kitaplarının yazarıdır.

KİTABIN İÇERİĞİ

Madalyonun İçi: Bir Psikiyatrin Not Defteri kitabında senelerdir ‘panik atak’ ile boğuşan bir iş insanının hayatını konu ediyor. Çok temiz olmak için evlerini ‘çöp apartman’ hâline getiren üç kız kardeş, kendini peygamber ilan eden bir doktor, ağır ceza reisi bir babanın kötü işlere bulaşan bir kızı, kendini bildiği günden itibaren, babası başta olmak üzere, çevresindeki bütün erkeklerden dayak yiyen genç bir kadın, dünyaya kız olarak gelen fakat kendini erkek hisseden bir birey, radyo ve televizyonlardaki bütün şarkıların kendisi için çalındığını sanan genç bir devlet memuresi, ölümcül bir hastalığa yakalanmış genç bir bankacı, doktorunu intihar etmekle tehdit eden bir öğrenci, kitapta Türkiye’de değişik sebeplerden dolayı psikiyatra başvuran her kesimden insanların hikayeleri işleniyor.

DİZİ İLE İLGİLİ BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Okuyanların, başta ölüm ve aşk olmak üzere ‘insanlık halleri’ ile karşılaştığı karakterler, içini açıyor, en gizemli sırlarını paylaşıyor.

Tüm bu problemler, hastalıklar ve hastalar karşısında Türkiye koşullarında bir ruh doktorunun düşünceleri, duyguları, yapamadıkları ve yapabildikleri görülüyor. Bu kitabın bir yerlerinde mutlaka insan kendini buluyor hatta kendisiyle yüzleşiyor. Okudukça, sağlığın, yaşamın, sevginin ve huzurun değerini daha iyi anlayacak; her damlası ayrı bir duygunun rengini taşıyan bir çağlayanın altından geçecek ve tertemiz hissedeceksiniz…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN