MEBBİS öğretmen giriş ekranı - Açığa alınan öğretmenler sorgulama ekranı / Son dakika haberi

MEBBİS öğretmen giriş ekranı - Açığa alınan öğretmenler sorgulama ekranı / Son dakika haberi

Haberimizden merak ettiğiniz MEBBİS öğretmen giriş ekranına ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. MEB'de dün yapılan 2 bin 400 açığa alım sonrası öğretmenler kimlerin açığa alındığını kimlerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinden ihraç edildiğini merak etmeye başladı. Siz de haberimizden MEBBİS giriş yaparak öğretmen sorgulama ekranına ulaşabilir MEB tarafından yapılan son dakika açıklamalarını bulabilirsiniz.

Öğretmenlerin en çok merak ettiği konuların başında MEBBİS öğretmen giriş ekranı geliyor. MEB tarafından dün yapılan 2 bin 400 öğretmen açığa alım sonrası öğretmenlerde kimlerin açığa alındığını öğrenmek istiyor. Siz de haberimizden MEBBİS öğretmen giriş ekranına gidebilir sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bin 400 öğretmen görevinden uzaklaştırıldı. İşte konu hakkında merak ettikleriniz ve bazı detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığınca, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 2 bin 400 öğretmen açığa alındı. Öğretmenlerin isim listesi, açığa alınan 2 bin 400 öğretmenin kimliği belli oldu mu? MEBBİS öğretmen giriş ile sorgulamanızı yapabilirsiniz.

2400 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı cemaat soruşturmaları kapsamında 2400 öğretmeni daha açığa aldı. MİT'ten gelen Bylock listesine göre açığa alınan öğretmenlerin listelerinin bugün illere gönderildiği belirtildi. Bugün illere gönderilen 2400 kişilik liste ile birlikte , FETÖ'den hakkında işlem yapılan öğretmen sayısı 40.000 oldu. Milli Eğitim Bakanlığına ve diğer Bakanlıklara Bylock listeleri geldikçe açığa almaların ve ihraçların devam edeceği kaydedildi.

AKSARAY

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce görevden uzaklaştırılan ve "Bylock" programı kullandıkları tespit edilen 5'i kadın 17 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından il merkezinde 17 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 15 öğretmen gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan ve adreslerinde bulunamayan 2 öğretmenin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

SAMSUN

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bugün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında öğretmenlere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Daha önce kapatılan Aktif Eğitim-Sen üyesi olan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süre önce görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen 45 öğretmen, 250 polisin 55 adrese yapıtığı eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

GAZİANTEP

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda öğretmen olarak görev yapan ve örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edilen 25 öğretmen polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından "terör örgütüne üye olmak" suçundan adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KONYA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve "Bylock" programını yoğun şekilde kullananların bulunduğu "kırmızı liste"de yer aldığı belirtilen 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 24 şüpheli gözaltına alındı.

MUĞLA

Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamındagözaltına alınan 8 öğretmenden 5'i tutuklandı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Yatağan ve Köyceğiz ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından Muğla Adliyesine sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

SAKARYA

Sakarya’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyon devam ediyor. Soruşturma kapsamında kamudan ihraç edilen 12 öğretmen, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gözaltına alındı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

İHRAÇ LİSTESİ YAYINLANDI MI?

Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası asker, polis, öğretmen, sağlık personeli, hakim ve savcı gibi çok sayıda kamu çalışanı açığa alındı. Bu alımlar sonrası ise vatandaşların en çok merak ettiği ihraç listesinin yayınlanması oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan isimler merak konusu oldu. Bu alımlara ilişkin kimlerin görevden el çektirildiği listesi yayınlanmadı. Bakanlık listeyi yayınlamayacak ve önce soruşturma ardından suçu olanlarla olmayanların ayrıştırılması yapılacak. Genel itibariyle ihraç şuan için yoktur. İlerleyen saatlerde soruşturma tamamlanacak ve FETÖ bağlantılı olan kişiler meslekten uzaklaştırılacaktır.

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ

MEBBİS sınav görevlendirme modülü giriş ekranı üzerinden TEOG sınavı görev yerleri ve sınav görev başvurusu yapılabilir. MEB tarafından düzenlenen sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler sisteme giriş yaparak başvurularını yapabilir. Sistem üzerinde aynı zamanda görev yerleri de sorgulanabilir. MEBBİS sınav görevlendirme modülü öğretmenlere büyük kolaylık sağlıyor.

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

MEB sınavlarında görev almak isteyen öğretmenler internet üzerinden MEBBİS sistemine giriş yaparak başvurularını yapabiliyorlar.

MAAŞ ALABİLECEKLER Mİ?

Açığa alınan öğretmenlerin kesinleşmiş kararlar olmadığı için maaşları yatmaya devam ediyor fakat maaşlarının sadece 3’te 2’si yatacak. Bu kesintili maaş yatma süresi 3 ayı geçmeyecektir. 3 ay içinde açığa alınan memurun durumu kesinlik kazanacaktır. Suç tanımına girmeyen isnatlarla açığa alınanlar göreve iade edilecek ve mali hakları da ödenecektir. Suç tanımına girecek faaliyetlerde bulunanların ise memurlukla ilişiği kesilip geri dönmemeleri için de yargı yolu kapatılacaktır.

ŞİFRE İLE GİRİŞ

Giriş sayfasında hali hazırda kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler. MEBBİS Kullanıcıları direkt modül içerisinden de yardım masasına ulaşabilirler. Bunun için MEBBİS içerisinde iken, ilgili modülün araç çubuğunda yer alan “Yardım Masası" simgesine tıklayarak direkt sisteme giriş yapabilir, ilgili modül kodu ve ekran kodu yardım masasına aktarılır.

GAZİANTEP'TE 407 ÖĞRETMEN

Gaziantep'te, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyette bulunduğu iddia edilen 407 öğretmen açığa alındı.

TUNCELİ'DE 418 ÖĞRETMEN 

Tunceli'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 418 öğretmen ile 86 memurun görevlerinden uzaklaştırılması yürüyüşle protesto edildi.

ADIYAMAN'DA 416 ÖĞRETMEN

Adıyaman'da terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 466 öğretmen açığa alındı.

MARDİN'DE 700 ÖĞRETMEN

Mardin'de terör örgütü PKK ile ilişiği olduğu iddiasıyla bin 700 öğretmen açığa alındı.

BİNGÖL'DE 95 ÖĞRETMEN

Bingöl'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 95 öğretmen, 1 şoför, 1 hizmetli olmak üzere 97 memurun görevinden uzaklaştırıldı.

VAN'DA 733 ÖĞRETMEN

Van'da terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 733 öğretmen açığa alındı. Alınan bilgilere göre, Van'da terör örgütü PKK'ya destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 733 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nca açığa alındı.

DİYARBAKIR'DA 4 BİN 313 ÖĞRETMEN

Diyarbakır'da, terör örgütü ile ilişiği olduğu iddiasıyla 4 bin 313 öğretmen açığa alındı. Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyaretinde yaptığı açıklamanın ardından dün 11 bin 123 öğretmen açığa alınmıştı.

MUŞ'TA 155 ÖĞRETMEN

Muş'ta 155 öğretmen soruşturma kapsamında açığa alındı. Başbakan Binali Yıldırım'ın terör örgütü PKK'ya yakın olan öğretmenlerin açığa alınacağıyla ilgili açıklamasının ardından, Muş'ta haklarında soruşturma açılan 155 öğretmen açığa alındı.

ŞANLIURFA'DA 120 ÖĞRETMEN

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 120 öğretmen açığa alındı.

BATMAN'DA 700 ÖĞRETMEN

Batman'da, terör örgütü PKK ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 700 öğretmen açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 700 öğretmenin açığa alındığı bildirildi.

ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

MEBBİS ve e-okul şifreleri ile alakalı sorunları,ilçe yöneticileri, kurum yetkilileriyle telefonla görüşüp çözmekteydiler.Ancak güvenlik zafiyeti oluşmaması için artık mebbis şifresi ve E okul veli bilgilendirme sistemi şifrelerini unutanlar ve kaybedenlerin şifreleri kendilerine telefon ile verilmeyecek, şifre beklentilerini çalıştıkları kurumun resmi e-posta adresinden şifremi unuttum şeklinde istekte bulunup,aynı gün içerisinde yeni şifresi kendisine e-posta yoluyla bildirilecektir.

Haberimizden merak ettiğiniz MEBBİS öğretmen giriş ekranına ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. MEB'de dün yapılan 2 bin 400 açığa alım sonrası öğretmenler kimlerin açığa alındığını kimlerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinden ihraç edildiğini merak etmeye başladı. Siz de haberimizden MEBBİS giriş yaparak öğretmen sorgulama ekranına ulaşabilir MEB tarafından yapılan son dakika açıklamalarını bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN