Bakan Selçuk'tan sınav açıklaması: İptal olmadı, ertelendi

Bakan Selçuk'tan sınav açıklaması: İptal olmadı, ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 31 Aralık'a okullarda sınav yapılmayacak olmasına açıklık getirdi: 1. dönem sınavlarınız 31 Aralık'tan sonra yapılacak. Unutmayın, iptal olmadı, sadece ertelendi. Okumaya, çalışmaya devam.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların uzaktan eğitime geçmesi ile sınavların iptal edilmediğini sadece ertelendiğini söyledi..

Bakan, özellikle sınav sistemi ile ilgili karışıklığı gidermek için yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Çocuklar, sınavları erteleme sebebimiz, sağlığınızı koruma sorumluluğumuzdur. Sizin sorumluluğunuz dersleri takip edip tekrarlar yaparak bize yardımcı olmak. 1. dönem sınavlarınız 31 Aralık'tan sonra yapılacak. Unutmayın, iptal olmadı, sadece ertelendi. Okumaya, çalışmaya devam"

31 ARALIK'A KADAR SINAV YOK

Bakan Selçuk dün yaptığı açıklamada uzaktan eğitimin detaylarını paylaşmıştı. Selçuk 20 Kasım'dan 4 Ocak'a kadar derslerin online yapılacağını söyledi.

31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını, sınavlarla ilgili planlamanın salgının seyrine göre gerçekleştirileceğini belirten Bakan Selçuk, "Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak." dedi.

'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' başlığıyla 81 ile gönderilen genelgede, "4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların; ölçme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yüz yüze yapılması planlanmaktadır" denildi.

BAKANLIK GENELGE GÖNDERDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' konusunda genelge gönderildi.

Selçuk'un imzasıyla gönderilen genelde, "4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların; ölçme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yüz yüze yapılması planlanmaktadır" ifadeleri yer aldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN