Meclis'te Özel ve Şentop arasında güvenlik soruşturması gerilimi

Meclis'te Özel ve Şentop arasında güvenlik soruşturması gerilimi

Meclis'te dün reddedilmesiyle başlayan güvenlik soruşturması tartışmaları CHP'li Özel ve TBMM Başkanı Şentop arasında başka bir boyuta taşındı. Şentop, Özel'in "Meclis Başkanı koşa koşa geldi. Boncuk boncuk terlemiş" sözlerine "Pişman ederim" diye yanıt verdi. Özel ise bu yanıta şöyle geri dönüş yaptı: "Sayın Başkanın makamı pişman etme değil adalet dağıtma makamıdır, tarafsızlık makamıdır."

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na bu hafta kamu görevlilerinin atanmasına ilişkin düzenlenen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifi dün Meclis'e geldi ve AK Partili vekillerin Meclis'te yer almaması nedeniyle muhalefetin sayıca üstün gelmesi nedeniyle teklif reddedilmişti.

Teklifin reddedilmesi sonrası bugün basın toplantısı düzenleyen muhalefet partileri ise AK Parti ve MHP tarafından kanun teklifinin Meclis'te oylanmak üzere tekrar getirileceğini söylemişti. 10'a dakikalık basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Meclis Başkanı koşa koşa geldi. Boncuk boncuk terlemiş. Diyor ki ben başkanım Haydar Bey senin yerine ben yöneteceğim. Elimizde kapı gibi kanıt var dün bugün yarın Haydar Akar yönetecektir diye" demişti.

ŞENTOP'TAN ÖZEL'E: PİŞMAN EDERİM

Bugün öğlen saatlerinde kameralar karşısında geçerek Meclis'teki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un gündeminde Özel'in kendisi hakkında kurduğu cümleler de vardı. Şentop, Özel'e şöyle cevap verdi: "Evet ben bir sıkıntı olduğunu fark ettiğim anda koşa koşa giderim, görevimin gereğini de yaparım. Fakat bu mecliste insanların konuşmalarıyla, fiziki durumlarıyla ilgili olarak en son değerlendirme yapıp espri yapacak kişi o arkadaşımızdır. Kendisini konuşurken bir aynaya bakmasını öneriyorum bu dediğimin ne anlama geldiğini anlaması için. Bunlar hoş şeyler değil. Fikirlerimizi tartışalım ama birbirimizin halleriyle ilgili oturumlar yapmaya kalkarsak en çok lafı işitecek olan arkadaşımız kendisidir. Ben Meclis Başkanı olarak daha fazla seviyeyi düşürmek istemem ama bu işi çok daha iyi yapabileceğimi de ifade etmek isterim. Pişman ederim."

ÖZEL: SAYIN BAŞKANIN MAKAMI PİŞMAN ETME MAKAMI DEĞİL

CHP Grup Başkanvekili Özel de Şentop'un, "Pişman ederim" ifadelerine yanıt verdi: "Sayın Başkanın makamı pişman etme değil adalet dağıtma makamıdır, tarafsızlık makamıdır. Benim hakkımla Cahit Özkan’ın hakkını eşit savunma hakkıdır. Meclis başkanlığı makamı bana had bildirme değil, adalet dağıtma makamıdır. Beni perişan edecek adam önce kendi durumuna bakacak, yeminine sadık olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN