Mehmet Ali Bulut kimdir, kaç yaşında ve nereli? Koronavirüs açıklamasıyla gündem oldu

Mehmet Ali Bulut kimdir, kaç yaşında ve nereli? Koronavirüs açıklamasıyla gündem oldu

İmam hatip lisesinde okuduktan sonra Gaziantep Lisesi’nde lise eğitimini tamamlayan Mehmet Ali Bulut, İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldu. Okulunu bitirdikten sonra doktora tezini de veren Mehmet Ali Bulut, gazeteciliğe Tercüman’da başladı.

Tercüman’da bir süre haber koordinatörü olarak çalışan Mehmet Ali Bulut, Orta Doğu gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Ardından Yeni Sayfa ve Önce Vatan gazetelerinde çalıştıktan sonra İHA’da haber müdürü olarak çalışan Mehmet Ali Bulut, ajansın gelişmesine önemli katkılar sağladı.

MEHMET ALİ BULUT KİMDİR?

1954 yılında Gaziantep'in Islahiye ilçesinin Kerküt Köyü'nde doğan Mehmet Ali Bulut, ilkokulu burada bitirdi. Gaziantep İmam Hatip Lisesi’nde okuduktan sonra ardından Gaziantep Lisesi'ni bitiren Mehmet Ali Bulut, 1978’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü'nden mezun oldu. 

Aynı fakültenin Tarih Bölümü'nde doktora tezi hazırlamaya başlayan Mehmet Ali Bulut, 1979’da Tercüman gazetesinde işe başladı. Tercüman Kütüphanesi'nin kurulması ve kitapların tasnifinde görev alan Mehmet Ali Bulut, 1991’de haber koordinatörü olarak Orta Doğu gazetesine transfer oldu. Burada 5 yıl boyunca köşe yazarlığı yapan Mehmet Ali Bulut, Yeni Sayfa ve Önce Vatan gazetelerinde günlük yazılar ve araştırma haberleri yaptı.

1993’te haber editörü olarak İhlas Haber Ajansı'na giren Mehmet Ali Bulut, kısa bir zamanın ardından ajansın haber müdürlüğü görevini üstlendi. Mahalli bir ajans konumundaki İhlas Haber Ajansı, onun haber müdürlüğü zamanında Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük görüntülü haber ajansı konumuna kadar ulaştı

1997’de İHA'dan ayrılmak zorunda kalan Mehmet Ali Bulut, bir grup arkadaşıyla beraber Veri Haber Ajansı'nı kurdu. Finansal sıkıntılardan ötürü ajansı kapatan Mehmet Ali Bulut, 1999’da BRT kanalına girdi. Haber editörü ve program yapımcısı olarak çalışan Mehmet Ali Bulut, 2001’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın danışmanlığına getirildi. 

3 sene boyunca burada çalışmalarını sürdüren Mehmet Ali Bulut, bir süre de Ali Müfit Gürtuna'nın basın ve siyasi danışmanlığını yaptı. Turkuaz Hareket'in mentalitesinin oluşturulmasında büyük katkısı olan Mehmet Ali Bulut, Bugün gazetesi yurt haberler müdürü olarak çalıştı.

Mehmet Ali Bulut, emekli ve sürekli basın kartı sahibidir.

mehmet-ali-bulut-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-iste-hayat-hikayesii.jpeg

MEHMET ALİ BULUT’UN KİTAPLARI

Mehmet Ali Bulut’un, Derviş ve Sinha, Gizemli Sorular, Elfabe, Ruhun Deşifresi, Can Boğazdan Çıkar, Ahkamsız Hükümler, Fardipli SinHa, Asyanın Ayak Sesleri, Ey Rabbim Dualarımı Kabul Eyle, Ahirette 45 Gün, Sofra Başı Sağlık Sohbetleri, Doğu Medeniyetinin Yeniden Yükselişi, Rüya Tabirleri Örnekler Üzerinde Yorumlarıyla adında yayımlanmış 14 kitabı bulunuyor.

MEHMET ALİ BULUT'TAN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Bütün canlıların Allah'ın kudretiyle var olduğunu söyleyen Mehmet Ali Bulut, bunların Allah'ın 'Dabbeleri' olduğunu söyledi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının insanlığa değil direkt olarak Müslümanlara gönderildiğini iddia eden Mehmet Ali Bulut, insanların Kur'an-ı Kerim'e yönelmesi gerektiğini ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'in iddiası olan bir kitap olduğunu söyleyen Mehmet Ali Bulut, koronavirüsün Kur'anda da bulunduğunu belirterek, bunun ‘Dabbe' olarak karşımıza çıktığını aktardı. Kur'an-ı Kerim'de Lut A.S. kavimi döneminde 'Seni dışarıya çıkmaktan alı koymadık mı?' ayetini hatırlatan Mehmet Ali Bulut, orada belirtilen tarihlere dikkati çekerek, ortaya çıkış tarihinden itibaren toplamda 554 gün yani 1,5 sene boyunca koronavirüsün süreceğini kaydetti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN