Melania Trump kimdir?

Melania Trump kimdir?

Eski manken Melania Trump, 45. ABD Başkanı Donald Trump’ın eşidir. Trump 2016 Başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladığında, normalde pek öne çıkmayan Melania, modellik geçmişi nedeniyle bir anda ilgi odağı haline geldi.

Eski manken First Lady Melania Trump emlak milyarderi, eski TV şovmeni olan ABD Başkanı Donald Trump’ın üçüncü eşidir. 

İLK YILLARI

Melania Trump, 26 Nisan 1970’te komünist Yugoslavya’nın parçası olan Slovenya’da doğdu. Babası oto galerici, annesi çocuk kıyafeti tasarımcısı olan Melania Trump, küçük kız kardeşiyle beraber büyüdü. Daha sonra babasının eski bir ilişkisinden üvey kardeşi olduğunu öğrendi.

MODELLİK KARİYERİ

16 yaşında modelliğe başlayan Trump, iki yıl sonra Milano’da bir ajansla anlaştı. Ljubljana Üniversitesi’ne kayıt olan Melania, bir yıl sonra modellik kariyerine devam edebilmek için okulu bıraktı.

Modelliğinin ilk yıllarında Milano ve Paris’te çalışan Melania, 1996 yılında New York’a taşındı. Orada istikrarlı çalışmaya başladı ve Patrick Demarchelier, Helmut Newton gibi ünlü fotoğrafçılarla çalışarak popüler dergilerin kapaklarında yer aldı.

DONALD TRUMP’LA EVLİLİĞİ

1998 yılında New York moda partisinde Donald Trump’la tanışan Melania, onun ilk randevusunu reddetmişti. 2004’te nişanlanan çift, sonraki yıl Shaquille I’Neal, Barbara Walters, Kelly Ripa, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve New York Senatörü Hillary Clinton’ın katıldığı, Florida’da gerçekleşen düğünde evlendiler.

2006’da Barron William Trump’ı doğuran Melania, aynı yıl ABD vatandaşlığı aldı.

İNTİHAL SUÇLAMASI

Donald Trump 2016 başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladığında, normalde pek öne çıkmayan Melania, modellik geçmişi nedeniyle bir anda ilgi odağı haline geldi.

Ayrıca, Melania Trump’ın Temmuz 2016’da Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’de yaptığı konuşmanın bazı pasajlarının, Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın 2008 Demokratik Ulusal Kongre konuşmasıyla benzerliği yüzünden Melania Trump, intihal yapmakla suçlandı. Kısa süre sonra, The Trump Organisation’ın kişisel yazarı Meredith Mclver, Melania Trump’ın kırdığı bu potu üstlendi. Kendisinin kazara Michelle Obama’nın sözlerini Melania Trump’ın konuşmasına eklediğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Melania ile yakın zamandaki First Lady konuşmasını çalışırken, ona ilham veren birçok kişiden ve Amerikan halkıyla paylaşmak istediği mesajları konuştuk. O her zaman Michelle Obama’yı sever. Telefondan bana, Bayan Obama’nın bazı pasajlarını örnek olarak okudu. Ben de bunları yazdım ve bazıları son konuşmada yer aldı.”

melania-trump.jpg

‘TRUMP BAŞKAN SEÇİLİNCE AĞLADI’

8 Kasım 2016’da Hillary Clinton’a karşı oyların çoğunluğunu toplayan Donald Trump, 45. ABD Başkanı oldu. Kocasının seçimi kazanmasıyla Melania Trump, Louisa Adams’dan sonra yurt dışında doğup First Lady olan ilk kadın oldu.

Melania Trump, 26 Kasım 2017’de Vanity Fair dergisinde tanıtıldı. Makaleye göre, “gevezelik eden Donald Trump’ı“ başkanlık adaylığını ilan etmeye zorlayan Melania’ydı. 

Melania, Ocak 2018’de, daha önce Ulusal Güvenlik Konseyi’nde yönetici asistanlığı yapan 27 yaşındaki Reagan Thompson’ı politika direktörü olarak görevlendirdi. Bir sözcü, yeni işe alınan kişinin ileride First Lady’nin resmi platformunun hazırlanmasına ve yayılmasına yardımcı olacağını söyledi. Bu olay, Melania Trump’ın seçim kapmpanyasında kocası için gönülsüz çalıştığını ve Trump başkan seçildiği zaman ağladığını anlatan Fire and Fury: Inside the Trump White House kitabının yayınlanmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Haberlere göre, Melania Trump kitabın iddialarına kızdı ve çalışanlarına kitabın iddialarına karşı geri adım attırmak için baskı yaptı.

KORONA VİRÜSE YAKALANDI

14 Mayıs 2018’de böbrek ameliyatı geçiren Melania, taburcu olmasına rağmen Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un buluşmasına katılmadı. 2 Ekim 2020’de Donald Trump, eşi Melania’nın ve kendisinin COVID-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

TRUMP'IN GÖZÜNDEN MELANIA

Cumhuriyetçi Parti için düzenlenen bir etkinliğinde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, eşiyle ilgili şaşırtan açıklamalarda bulundu. Etkinlikte Temsilciler Meclisi Azınlık Denetçisi Steve Scalise'in birkaç yıl önce vurulmasından bahseden Trump, First Lady Melania ile ilişkisine dair de ipucu verdi.

untitled-1.jpg
First Lady, sık sık Trump'ın elini tutmasına izin vermediği görüntülerle de gündeme geldi. 

TIME'ın Washington muhabiri Vera Bergengruen'in haberine göre Trump, Scalise'ın vurulması sonrasında eşinin hep yanında olduğunu ve hüngür hüngür ağladığını gördüğünü söyledi. Trump sözlerine "Scalise'in eşi hastanede gözleri düşecekmiş gibi ağlıyordu. Herkesin karısı bir trajediye böyle tepki vermez, ben Melania'nın vermeyeceğini biliyorum" dedi. 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN