Melih Gökçek'e bir suç duyurusu daha: Suçlama ihaleye fesat karıştırmak

Melih Gökçek'e bir suç duyurusu daha: Suçlama ihaleye fesat karıştırmak

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e memleketi Halfeti'ye meydan düzenlemesi yapmak için açtığı ihale nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek hakkında bir suç duyurusunda daha bulunuldu.

Melih Gökçek'e memleketi Halfeti’ye usulsüzce yaptırmak istediği meydan düzenlemesi işi nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Kamu İhale Kurumu'nun 1 milyon 699 bin 57 lira 22 kuruşluk ihaleyi iptal etmesine rağmen Gökçek’e yakınlığıyla bilinen Korkuata ailesi üyelerinin yönetiminde yer aldığı MFK Turizm Şirketi’nin ihaleyi aldığı öğrenildi.

İPTAL EDİLEN İHALEYİ YAPTI

Görevinden istifa eden eski ABB Başkanı Melih Gökçek’in memleketi Halfeti’ye 1 milyon 699 bin 57 lira 22 kuruşa mal olan meydan yaptırmak istediği ortaya çıktı. 2017 yılında, "Halfeti Meydan Düzenlemesi ve Park Yapım işi"nin ‘ivedi’ şekilde yürütülmesi için ihaleye çıkıldı. Davet usulü ile gerçekleştirilen ihaleye katılması istenen şirketlere davetiye mektuplarının ihale gününden bir gün önce tebliğ edildi. Kamu İhale Kurumu'nun bu nedenle ihaleyi iptal etti. Bu karara rağmen ihale gerçekleşti. Gökçek’e yakınlığıyla bilinen Korkuata ailesi üyelerinin yönetiminde yer aldığı MFK Turizm Şirketi ihaleyi kazandı.

6e830a5e-d273-427b-87fa-de17c751fc21-w.jpg

ABB’nin yeni yönetimi ise ihalede usulsüzlük yapıldığını tespit ederek, Melih Gökçek, ABB’nin eski bürokratları Vedat Üçpınar, Ömer Bircan ve ihaleyi alan MFK Turizm Şirketi hakkında ‘ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanma’ suçlamalarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Halfeti'ye yapılacak olan meydan ve parkın ihale kapsamındaki bitki alımı gibi birçok mal kaleminin kısmi teklife açılmasının idare lehine olmasına rağmen birden çok mal kaleminin alımının birlikte yapıldığı ve ihalenin kısmi teklife kapalı olmasının idarenin menfaatlerine aykırı olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN