Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Prenses Isabella karakterinin ardından Karadayı'da Ayten karakterine hayat veren oyuncu Melike İpek Yalova, Arap kanalı MBC4'e röportaj verdi.
57’nci Hükümet’in Devlet Bakanı Yüksel Yalova’nın kızı olan Melike İpek Yalova, Bilkent Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün ardından Roma La Sapienza Üniversitesi’nde Uluslararası Politikalar ve Kriz Yönetimi okuyan Yalova, oyunculuğa ani geçişini şu sözlerle anlattı:

"Çok yakın bir arkadaşımla öğle balıkçıya gittim. Orada Allah rahmet eylesin Meral Okay, Mehmet Günsür ve Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısı Nermin Eroğlu varmış. Ben sadece Meral hanım ve Mehmet beyi biliyorum. Nermin hanım yanıma geldi ‘Rol için sizi düşündük. Ne iş yapıyorsunuz hiç bilmiyorum ama bir ara bana uğrar mısınız?’ dedi. Kartını bıraktı. Gittim, deneme çekimi yapıldı. Hepsinin onayı çıktı ve başladım"
Yalova, "Sizi Türkan Şoray'a benzetiyorlarmış" yorumuna ise şu sözlerle karşılık verdi:
"Türkan Şoray, yaşayan bir efsane. O yüzden 'Birazcık el freni çek' derler adama. Yani kim, ona nasıl benzeyebilir? Ben böyle görüyorum"
