Akşener: CHP'ye, AKP'ye, İYİ Parti'ye oy veren esnafın durumu facia!

Esnafın sıkıntılarını anlatan İYİ Parti lideri Akşener "CHP’ye, AKP’ye, İYİ Parti'ye oy veren esnafın durumu facia" dedi. Erdoğan'ın 'yeni' Avrupa hedefi için de Akşener "Makas değiştirmekten insanlar aptala döndü" yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da üye katılım töreninde konuştu. Esnafın sıkıntılarını anlatan Akşener "CHP'ye, AKP'ye, İYİ Parti'ye oy veren esnafın durumu facia. Vatandaş bunu fark etmiş durumda. Bizim yapmaya çalıştığımız şey; seçmenin velinimet olduğunu göstermek. Bunu ağalara ve muhtarlara öğretiyoruz" dedi.

İYİ Partinin kuruluş hikayesinin bir 'cesurlar ve iyiler öyküsü' olduğunu söyleyen Akşener, "28 Şubat'ın Meral Akşeneri'ne 'kafir' dendi ve o kafir sözünü sahada kullandırtmaya çalıştılar" diye konuştu. 

Kendisine yönelik ölüm tehditlerini hatırlatan Akşener, o dönemde "bunu hak ettiğini yazanlar ve söyleyenler olduğunu" dile getirdi. 

Akşener, "Biz 40 kişiyiz bu siyasette, herkes birbirinin ciğerini bilir. Eğer o ciğerindeki urları biliyorsak, o ciğerinde ur olanların çok dikkatli olmaları gerekir. Burada ciğerinde ur olan yoktur. Ben bu ülkede İçişleri Bakanlığı yaptım, en zor zamanda o görevi yerine getirdim ve bizim içimizde ciğerinde ur olan yoktur. Nitekim hiç de çıkmamıştır" dedi.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Millet bizi çağırıyor diyoruz ya gerçekten millet bizi çağırıyor. Konya’dan bizi arayanlar var. İşsizler var, anneler var, EBA'dan dert yananlar var. Aksaray’dan Yozgat’tan, Nevşehir’den arayanlar var. Yani İç Anadolu’nun yüzde 70-75 AKP’ye oy verenler arıyorlar.

"ESNAFLAR ARIYOR DERDİRMİZİ SÖYLEYİN"

Esnaflar arıyor diyor ki derdimizi söyleyin. Şu anda sadece yaptığımız iş vatandaşların derdini dinlemek, kürsü araçlığı ile grupta, il ve ilçe teşkilatları aracılığı ile yerel basında ses duyurmaktır.

Bir süredir manevi değerler üzerinden bir itibar kaybettirme var. İYİ Parti bunu yıkmaya başladı. Artık insanlar birbirlerinin gözlerinin içine bakıyor.

CHP’ye, AKP’ye, İYİ Parti’ye oy veren esnafın durumu facia. Vatandaş bunu fark etmiş durumda. Bizim yapmaya çalıştığımız şey seçmenin velinimet olduğunu göstermek. Bunu ağalara ve muhtarlara öğretiyoruz.

"DERT DİNLENMEYİ UNUTTULAR"

İlçeye gidiyorum oraya ilk kez bir parti genel başkanı gelmiş. Diyorum ki siyaset rekabet işidir benden sonra diğer ağalar da gelir dedim. Bir vatandaş dedi ki abla gelmezler. O kadar korumayla buraya sığamazlar. Dedim o zaman daha alt kademe ağalar gelir. Dedi ki abla onlar da gelmez onlar dert dinlemeyi unuttular.

Biz eğer o zor dönemde partimizi kurmamış olsaydık, bugün siyasette rekabet ortamının olması mümkün olabilir miydi? Biz, farklı bir siyasi partiyiz. Biz, kimseye düşman değiliz. Bize düşmanlık edenler dahil kimseye düşman değiliz. Biz sadece eleştirmeyiz çözüm önerisi de sunarız. Alıp uygulamak onların elinde.

"BUGÜN MEMLEKET MASASI KURULSUN DİYORLAR"

Bugün buraya gelirken basını taradım. İlginç bir şekilde hem sosyal medyada hem de basında memleket masası var. Memleket masasının kurulup kurulmayacağını soruyorlar. Memleket masası İYİ Parti’nin teklifi. Nedir memleket masası? Bütün siyasi partiler otursun, sorunları konuşalım, çözüm önerileri getirelim, herkes kazansın, Türkiye kazansın. Dün bağırıp çağıranlar, bugün memleket masası kurulsun diyorlar.

İYİ Parti her konuda fikri olan ve bunları paylaşan bir siyasi parti olamaya devam edecek. Biz milletimize hizmet etmek için bu partiyi kurduk. Göreceksiniz iktidar olacağız, memleketi yöneteceğiz, milleti refaha taşıyacağız."

"BAHÇELİ İLE PERİNÇEK'İN NE DİYECEĞİNİ MERAK EDİYORUM"

Akşener, İYİ Parti üye katılım töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa hedefi için Akşener "Türkiye makas değiştirdi, insanlar aptala döndü" yorumu yaptı. 

Akşener şunları kaydetti: "Bizim nasıl değerlendirdiğimizden önce Avrupa Birliği üzerinden 'Eyy' diye bağıran 'gazetecimsi' arkadaşlar ne yapacak çok merak ediyorum, asıl izlememiz gereken onlar, aptala döndü insanlar.

Bütün bunlar Türkiye'nin bir başka alana doğru makas değiştirdiğini gösteriyor bizzat Sayın Erdoğan eliyle... Şimdi benim merakım, hem 'Eyy' diyen arkadaşlar hem de iktidarın küçük ve diğer yani Sayın Bahçeli ve Perinçek'in ne diyeceğini merak ediyorum."

ERDOĞAN'DAN 'YENİ' AVRUPA HEDEFİ

Ekonomi ve hukuk alanında 'yeni dönem' mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de AB'ye seslendi. Kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen Erdoğan "Geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz" dedi.

Vahdettin Köşkü'nden parti kongrelerine bağlanan ve buradan AB ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları kaydetti: "Avrupa Birliği'nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN