Son dakika... Merkez faizi sabit tuttu dolar rekor kırdı

Son dakika... Merkez faizi sabit tuttu dolar rekor kırdı

Son dakika haberi... Merkez Bankası'nın bugün faiz artıracağı tahminleri nedeniyle bu sabah 7,70'leri gören dolar, faiz kararının sabit tutulmasının ardından 7,97'nin de üstüne çıkarak rekor kırdı.

Merkez Bankası'nın politika faizini serbest tuttuğu son dakika açıklamasının ardından dolar yeniden uçuşa geçti.

Ekonomi hassas süreçten geçerken dikkatler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararına çevrilmişti. Piyasa uzmanları bir süredir, Merkez Bankası'nın dövizdeki hareketlenmeye karşılık faiz artıracağını tahmin ediyordu. Reuters anketine katılan 17 kurumun tamamı politika faizinde artış beklediklerini öngörmüştü. Bu tahminler ışığında dolar gün içinde 7,70'lere kadar düşmüştü. Merkez Bankası'nın kararının ardından dolar 7,97'yi gördü.

DOLAR/TL REKOR KIRDI 

Karar öncesi 7,70'leri gören dolar/TL kuru, faiz kararı sonrası 7,9799 seviyelerine kadar çıkarak rekorunu yeniledi.

Saat 14:45 itibarıyla dolar/TL 7,955'ten euro/TL 9,409'dan değerleniyor.

Merkez Bankası'nın faizi sabit tuttuğu kararla ilgili açıklamasında pandemi sürecinin ekonomideki etkileri sürse de toparlanma olduğu vurgusu yapıldı. 

24 Eylül'deki son Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi 200 baz puan artırılarak yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltilince dolarda düşüş yaşanmıştı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Küresel ekonomide, ülkelerin attığı normalleşme adımlarıyla üçüncü çeyrekte kısmi toparlanma sinyalleri gözlenmekle beraber toparlanmaya ilişkin belirsizlikler devam etmektedir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler genişleyici parasal ve mali duruşlarını sürdürmektedir. Salgın hastalığın sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkiler yakından takip edilmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN