Mersin'de 13 PKK şüphelisinden 5'i tutuklandı

Mersin'de 13 PKK şüphelisinden 5'i tutuklandı

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda yakalanan 13 kişiden 5'i tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin'de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik düzenlenen operasyonda 11 Şubat'ta gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden R.D, F.S, M.Y.K, S.Ş ve M.K tutuklandı, 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen çalışmada şüphelilerin, toplantılarına katıldıkları örgütün gençlik yapılanmasının faaliyetlerini yasal olarak göstermek için 'HDP Gençlik Meclisleri' ilanı oluşturdukları ve örgüt elebaşı için yapılan açlık grevine destek çalışmaları yürüttükleri belirlenmişti.

MERSİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN