Mesut Yılmaz 28 Şubat sürecinde bulduğu tek suçlu darbe ile hükümeti devrilen merhum Erbakan

Mesut Yılmaz 28 Şubat sürecinde bulduğu tek suçlu darbe ile hükümeti devrilen merhum Erbakan

28 Şubat döneminin başbakanı Mesut Yılmaz, darbenin yargılandığı davada tanık olarak verdiği ifadelerle aradan geçen 19 yıla rağmen hiç  değişmediğini de ortaya koydu..

Türkiye’nin siyasi tarihine ‘posmodern darbe’ olarak geçen 28 Şubat döneminin önemli isimlerinden Anavatan Partisi eski lideri ve dönemin REFAHYOL hükümetinin Başbakan’ı Mesut Yılmaz’ın tanık olarak söyledikleri ‘hala 28 Şubat kafası’ dedirtti. Yılmaz davanın önceki gün görülen duruşmasında REFAHYOL hükümetinin istifasında herhangi bir baskı yaşanmadığını iddia etti. Yılmaz, ifadesinde “Ama genel bir rahatsızlık olduğu, hükümete ve uygulamalarına karşı genel bir reaksiyonun olduğu herkesin malumuydu” diye konuştu.

28 Şubat sürecindeki komutanlarla zaman zaman ‘sert’ tartışmalar yaşadıklarını söyleyen Yılmaz, “Muhatap olduğum hiçbir Genelkurmay başkanının, komutanın hükümeti devirmek için cunta kurduğuna veya Türk siyasetine yön vermek için uğraş içinde olduğuna tanık olmadım” iddiasında bulundu. Yılmaz dönemin Genelkurmay ve askeri yetkililerinin yaptığı açıklamaların ise sadece “kamuoyunu uyarı’ amaçlı olduğunu iddia etti.

TEK SUÇLU ERBAKAN

‘Tanık’ olarak ifade veren Yılmaz bütün 28 Şubat sürecinde bulduğu tek suçlu ise darbe ile hükümeti devrilen merhum RP lideri Necmettin Erbakan oldu. “Bütün bu gürültü içerisinde, o dönemde yaşanan olaylar içinde inanıyorum ki kamuoyunu ve buradaki sanık komutanlarımızı da en fazla rahatsız eden şey, Sayın rahmetli Erbakan’ın, Meclis Grubunda ‘Adil düzen ya kanlı gelecektir ya kansız gelecektir’ ifadesi olmuştur” diyen Yılmaz “Bu açıkça bir iç savaş beyanıdır. Burada ordunun sorumsuzluk duyması düşünülemez. Rahatsızlığın ortaya konulması gayet doğaldır. Bir siyasinin böyle  bir beyanı karşısında ülkenin gerilmemesi, devlet teamüllerini de zorlayan o uygulamaların ortaya çıkmaması zaten beklenemezdi” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Batı Çalışma Grubu’nun o dönem siyasilere, gazetecilere ve yargı mensuplarına verdiği ‘brifing’lerin detaylarını da ‘hatırlayamadığını’ söyledi.

HÜKÜMETE HİÇBİR BASKI YAPILMADI!

Yılmaz mahkeme çıkışında da yaptığı açıklamada o dönem yapılan darbe söylentilerinin tamamının boş ve asılsız olduğunu ileri sürerek “Hükümete hiçbir baskı yapılmadı. O yazılanlar, çizilenler hepsi yalan dolandı. Ne bizim hükümet kurmamızda ne de hükümetten ayrılmamızda bize en ufak bir telkin bile gelmemiştir” dedi. “Dava, bana göre çökmüş bir davadır” ifadesini kullanan Yılmaz, şunları kaydetti: “Böyle bir davada tanık olduğum için hicap duydum” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN