Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ne dedi?

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle 4 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen beraat etti. İşte gündem olan o sözler...

Ünlü tiyatro oyuncuları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında, Halk TV'de katıldıkları bir programda yaptıkları konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, 4 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istenen her iki tiyatro oyuncusunun suçsuz olduğuna kanaat getirerek beraat kararı verdi.

MÜJDAT GEZEN VE METİN AKPINAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN NE SÖYLEDİ?

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede usta sanatçıların 'suç teşkil eden sözler sarf ettiği' yönünde medyada haberler çıktığı, ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında "Akpınar ve Gezen'in Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediğinin anlaşıldığı" öne sürüldü.

Metin Akpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında, "Polarizasyondan ve kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz, bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak, her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Müjdat Gezen ise, "Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete 'haddini bil' diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil!" ifadelerini kullanmıştı.

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN DAVASI SONUÇLANDI MI?

Sanatçıların yargılamalarına 23 Aralık 2020 günü asliye ceza mahkemesinde başlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in 21 Aralık 2018 tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı konuşmaların medyada yer aldığı yönünde ihbarda bulunulması üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtilmişti.

Konuşmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçunun işlendiği belirtilen iddianamede, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan 1 yıl 2'şer aydan 4 yıl 8'er aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti. Geçtiğimiz duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanatçılar Gezen ve Akpınar'ın söyledikleri sözler nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediklerini belirterek 4'er yıl 8'er aya kadar hapis ile cezalandırılmalarına karar verilmesini istemişti.

YURT DIŞI YASAĞI KONMUŞTU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, sevk edildikleri Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı. Gezen ve Akpınar hakkındaki haftada 1 gün en yakın polis merkezinde imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararı, savcılığın kararıyla kaldırılmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı DEİK Genel Kurulu'nda, katıldığı bir televizyon programında, "Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" diyen Metin Akpınar'ı hedef almış ve "Beni ipe götürecekmiş. Bunu sanatçı görünümü adı altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar? Biz bu yola farklı çıktık. Beni ipe götürecekmiş. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Ve biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN