Metin Akpınar ve Müjdat Gezen 'cumhurbaşkanına hakaret'ten hakim karşısına çıktı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen 'cumhurbaşkanına hakaret'ten hakim karşısına çıktı

Oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılandıkları davada konuşan Akpınar, "Özgür irademle söyledim" dedi. Gezen'in katılmadığı duruşma ertelendi.

Oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın konuk oldukları Halk TV'de Uğur Dündar tarafından sunulan "Halk Arenası" adlı programda yaptıkları konuşmalar nedeniyle "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılandıkları dava bugün görüldü. Akpınar ve Gezen hakkında dörder yıl sekizer aya kadar hapis cezası isteniyor.

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Metin Akpınar ve avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ve Gezen'in avukatları katıldı.

"ÖZGÜR İRADEMLE SÖYLEDİM"


Kimlik tespitinin ardından Metin Akpınar savunmasını yapmaya başladı. Akpınar savunmasına, "Ben kimliğim, bilgi birikimim ve karakterimle Metin Akpınar olarak 80 yaşıma kadar geldim. Bunun 60 senesi de en az toplumun rahatına ayrılmıştır" diyerek başladı. Programda kendi bilgi ve düşüncelerini söylediğini belirten Akpınar, şöyle devam etti: "Silah altında zorla söylemedim. Orada sayın cumhurbaşkanımız net ismiyle bir hedef gösterilmemiştir. Programda söylediğim sözler baskı altında olmadan, özgür irademle söylediğim sözlerdir."

"HEDEF ALAN BİR SÖZ YOK"

Akpınar, gençliğinden itibaren yaşamını sanata adadığını söyleyerek, "Bu programda da sanattan bahsettim. Ayrıca demokrasiden ve demokrasiye bizi götüren aşamalardan bahsettim. Doğrudan Cumhurbaşkanı'na yönelik, onu hedef alan bir söz söylemedim. Beraatime karar verilmesini talep ederim" dedi.

Davada bir ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediği sorulan Akpınar, bunu kabul etmediğini söyledi.

AKPINAR'IN AVUKATI: HAKARET UNSURU YOK


Akpınar'ın avukatı İsmet Atilla Hekimoğlu, müvekkilinin katıldığı programda demokrasiden bahsettiğini savunarak, "Sözlerinin hedefi doğrudan Cumhurbaşkanı değildir. Ayrıca sözlerinde hakaret suçunun unsurları da yer almamaktadır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

GEZEN'İN AVUKATI MAZARET BİLDİRDİ


Sanık Müjdat Gezen'in avukatı Denez Şeren, müvekkilinin sağlık sorunları olduğu için duruşmaya katılamadığını belirterek, "Müvekkilim kronik bel fıtığı sorunu yaşıyor. Yürüyemiyor. Bu nedenle duruşmaya katılamadı. Bir sonraki celse hazır edeceğiz. Mazeretinin kabulüne karar verilmesini talep ederiz" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN AVUKATI CEZALANDIRLMALARINI TALEP ETTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Gökhan Arslanoğlu ise, "Sanıklar hakkındaki şikayetimiz devam etmektedir. Cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Ayrıca davaya katılma talebimiz vardır." ifadelerini kullandı.

DURUŞMA ERTELENDİ


Ara kararını açıklayan mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi. Sanık Müjdat Gezen'in mazeretinin kabulüne karar veren mahkeme, avukatına müvekkilini hazır etmesi için bir sonraki celseye kadar süre verilmesini kararlaştırdı.
Mahkeme, sanık Metin Akpınar'ın duruşmalardan vareste tutulma talebini de kabul ederek, duruşmayı erteledi.


NE OLMUŞTU?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında 21 Aralık 2018'de konuk oldukları Halk TV'de Uğur Dündar tarafından sunulan "Halk Arenası" adlı programda yaptıkları açıklamalar üzerine soruşturma başlatmıştı.

SERBEST BIRAKILMIŞLARDI


Soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar sevk edildikleri Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

HAPİSLE CEZALANDIRILMALARI İSTENİYOR


Gezen ve Akpınar hakkında haftada bir gün en yakın polis merkezinde imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararı, savcılığın kararıyla kaldırılmıştı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan birer yıl ikişer aydan, dörder yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN