MHRS koronavirüs aşısı randevu alma ekranı | Covid-19 aşı için nasıl randevu alınır?

MHRS koronavirüs aşısı randevu alma ekranı | Covid-19 aşı için nasıl randevu alınır?

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan MHRS sistemi üzerinden koronavirüs aşısı randevusu alınabiliyor. Canlı yayında bilim kurulu üyeleriyle birlikte aşı olan Bakan Koca, MHRS üzerinden koronavirüs aşısı randevusu alınabileceğini anımsattı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, yapılan analizlerin ardından Çinli SinoVac şirketinin ürettiği CoronaVac aşısına ‘Acil Kullanım Onayı’ vermişti. Onayın ardından ilk aşıyı da akan Koca olmuştu. Alo 182 üzerinden ya da MHRS sistemi üzerinden Covid-19 aşısı için randevu alınabiliyor.

MHRS KORONAVİRÜS AŞISI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analizleri bien inaktif CoronaVac aşısı için ‘Acil Kullanım Onayı’ verdiğini duyurdu. Onayın ardından ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyeleri olmuştu.

Koronavirüs aşı randevusu mhrs.gov.tr sistemi ve Alo 182 çağrı merkezi üzerinden verilmeye başlandı.

MHRS NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte diledikleri hekimden randevu alabilmeleri adına geliştirilen bir sistemdir.

MHRS 2011/2013 yıllarında başlatılan ‘Sağlıkta Dönüşüm’ proje dâhilinde yaratılan bir uygulama olarak hayata geçti. MHRS vesilesiyle, vatandaşlar artık muayene olmak adına hastaneye giderek saatlerce sıra beklemek yerine, aldıkları gün ve saatlerde hastaneye gidiyor.

MHRS İLE RANDEVU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu mhrs-koronavirus-asisi-randevu-alma-ekrani-covid-19-asi-icin-nasil-randevu-alinirrrr.jpgoluşturabilirsiniz.

 

TÜRKİYE’DEN ÇİN AŞISINA ONAY

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı hastalıklar dâhilinde kabul edilen ve halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılması planlanan ‘Coronavac 600 SU/0.5 ml IM Enjeksiyon Süspansiyon İçeren Flakon' adındaki aşının, halka hızlı erişiminin sağlanması adına Acil Kullanım Onayı dâhilinde değerlendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu doğrultuda bilimsel veriler değerlendirilirken, diğer taraftan da Türkiye’ye erişen numuneler kurumumuz laboratuvarlarında 2 hafta boyunca incelenmiştir.

Bilimsel incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından ilgili aşı için Acil Kullanım Onayı verildi."

Son dakika! Türkiye, KKTC'ye 20 bin doz Sinovac aşısı gönderdiSon dakika! Türkiye, KKTC'ye 20 bin doz Sinovac aşısı gönderdiEndonezya'da Kovid-19'a karşı toplu aşılama başladıEndonezya'da Kovid-19'a karşı toplu aşılama başladı

Sağlık çalışanlarının aşılaması başladıSağlık çalışanlarının aşılaması başladı

Son dakika! Çin aşısı için 'Acil Kullanım Onayı' çıktıSon dakika! Çin aşısı için 'Acil Kullanım Onayı' çıktı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN