Minneapolis polis şefinden 'George Floyd' yorumu: Bence yaptığı insanlık suçuydu

Minneapolis polis şefinden 'George Floyd' yorumu: Bence yaptığı insanlık suçuydu

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başlayan 'siyahi öfke' 6'ncı gününe girdi. Başkent Washington dahil birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, dikkat çeken bir röportaj CNN'de yayınlandı. Minneapolis polis şefi Medaria Arradondo, Floyd'un uğradığı polisi şiddeti için 'Bence polis memurlarının yaptığı insanlık suçuydu. Bu inandığımız göreve bir ihanetti. Bu tamamen yanlıştı ve bunda tartışılacak bir şey yok' ifadelerini kullandı.

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başlayan 'siyahi öfke' 6'ncı gününe girdi. Başkent Washington dahil birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, dikkat çeken bir röportaj CNN'de yayınlandı.

Minneapolis polis şefi Medaria Arradondo, Floyd'un uğradığı polisi şiddeti için 'Bence polis memurlarının yaptığı insanlık suçuydu' dedi.

"BUNDA TARTIŞILACAK BİR ŞEY YOK"

Floyd'un boğazını sıkan polis Derek Chauvin'in cezaevine gönderildiğini ve olaya karışan diğer polis memurlarının kovulduğunu hatırlatan Arradondo "Bence polis memurlarının yaptığı insanlık suçuydu. Bu üniformayı giyen erkek ve kadınların ettiği yeminin bir ihlaliydi. Bu inandığımız göreve bir ihanetti. Bu tamamen yanlıştı ve bunda tartışılacak bir şey yok" diye konuştu.

"GERİ GETİREBİLECEK BİR ŞEY OLSA YAPARIM"

CNN muhabirinin, "Floyd ailesine ne söylemek istersiniz" sorusu üzerine şapkasını çıkaran ve kameraya dönen Arradondo "Ben, onların kayıpları yüzünden yıkıcı bir şekilde üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Sayın Floyd’u geri getirebilecek bir şey olsa yapacağımı bilmelerini istiyorum. Bunu yapmak için her şeyi yapardım. Çok üzgünüm” ifadesini kullandı.

"BU KARARI SAVCILIK VERECEK"

Canlı yayına katılan Floyd'un kardeşi Philonise Floyd da "Kardeşim için adaleti sağlayacak ve olaya karışan bütün polis memurlarını yargılamaya çalışacak mı" sorusu üzerine "Bu kararı savcılık verecek" cevabını verdi.

"KOVABİLİYORLARSA TUTUKLAYABİLİRLER DE"

Floyd canlı yayında "Ellerinde onları kovmaya yetecek kadar kanıt varsa onları tutuklamaya yetecek kadar da kanıt var demektir" yorumunu yaptı.

Floyd, ülke çapında devam eden gösteriler için "Biz herkesten gösterileri barışçıl bir şekilde yapmalarını istedik. Biz adalet istiyoruz ve böyle davranmamızın sebebi de bu. Siyahi halk uzun bir süredir öldürülüyor ve insanlar artık undan bıktı. Afro-Amerikalılar doğru olanı istediği için ayağa kalkmak istiyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN