Mis kokulu belgesel 'Parfümün Serüveni' LAFA’DAN ödülle döndü

Mis kokulu belgesel 'Parfümün Serüveni' LAFA’DAN ödülle döndü

Şahin Yiğit’in yönetmenliğini yaptığı 'Parfümün Serüveni' belgeseli Los Angeles Film Awards (L.A.F.A) festivalinde '’En İyi Belgesel’ ödülüne layık görüldü. Şahin, belgeselde kazandığı ödülü Kovid-19 salgını sırasında hayatını ortaya koyan sağlık çalışanlarına armağan etti.

Yönetmen Şahin Yiğit’in ‘Parfümün Serüveni’ belgeseli Los Angeles Film Ödülleri (LAFA) ‘En İyi Belgesel Dizisi Ödülü’ aldı. Çekimleri 18 ayda tamamlanan belgeselin canlandırmalarında Kraliçe Elizabeth, Mimar Sinan, İbn-i Sina, Kleopatra, Nefertiti gibi tarihi kişilikler ve Osmanlı Gelin Hamamı'na yer verilip; koku ile olan ilişkileri ele alındı.
Belgesel fikrinin Hadise, Sibel Can ve Bülent Ersoy gibi sanatçıların konser öncesi bir şişe parfümü baştan aşağı vücutlarına boca ettiklerini öğrendikten sonra oluştuğunu söyleyen yönetmen Şahin Yiğit ”Hem kendilerine olan güven hem de seyircilerine olan saygıları beni çok etkiledi” diye konuştu. Genç yönetmen ödülünü koronavirüsü sürecinde hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına armağan etti.

JÜRİDE DÜNYACA ÜNLÜ OYUNCULAR YER ALDI

Jüri koltuğunda Avatar filminin ünlü oyuncusu Lisa Roumain başta olmak üzere Emmy ödüllü Dave Eichorn, Ronn Kilby gibi ünlü yönetmen ve oyuncuların bulduğu LAFA’da (Los Angeles Film Adwards) En İyi Belgesel Dizisi Ödülü’ne layık görülen ‘Parfümün Serüveni’nin çekimleri 18 ayda tamamlandı.

Senaryosu Nurgül Bayram tarafından kaleme alınan 50 dakikalık belgeselde Nilüfer Aydan, Halil Kumova, Tuğçe Akçil, Matluba Allayarova, Kaan Kutlu, Hayat Bayhan, Candan Oltuluoğlu, Zeynep Yeğin, Nady Bondar, Can Şıkyıldız gibi ünlü oyuncular rol aldı.

Belgeselde ayrıca dünya çapında araştırma ve bilim insanlarıyla yapılan röportajlara da yer verildi. Bunların başında Koku uzmanı Vedat Ozan, Prof. Dr. Ayfer Altıntaş ve Fehmi Okuyucu yer alıyor. Filmin yapımcısı aynı zamanda Loris Parfüm'ün de yönetim kurulu başkanı olan Fehmi Okuyucu, belgesel hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: ''Mis kokulu bir dünya sloganı ile çıktığımız bu yolda ülkemizin adını koku ile ilgili farklı proje ve çalışmalarla duyurmaya devam etmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Belgesel, Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil etmeye devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN