Mısır'da 25 Ocak devriminin beşinci yıl dönümünde gösteri çağrısı: Devrim bir araya getirir

Mısır'da 25 Ocak devriminin beşinci yıl dönümünde gösteri çağrısı: Devrim bir araya getirir

Mısır'da, 25 Ocak 2011'de Tahrir Meydanı'nda başlayan halk gösterilerinin yıl dönümü yaklaşırken her cuma "devrim bir araya getirir" adı altında gösteri düzenlenme çağrısı yapıldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi Mısır'da, 25 Ocak 2011'de Tahrir Meydanı'nda başlayan halk gösterilerinin yıl dönümü yaklaşırken yarından itibaren her cuma "devrim bir araya getirir" adı altında gösteri düzenlenme çağrısı yaptı.

"Tahrir ruhu"

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan açıklamada, "Ülkenin ilk demokratik sivil yönetimini deviren askerin zulmünden bizi yakın zamanda kurtarma ümidi veren şanlı ocak günleri geldi. Kahramanlık ve onuru bize getirerek ortalığı aydınlatan ocak ayının Tahrir ruhunu geri getirmeye bugün ne kadar da çok ihtiyacımız var" ifadesi kullanıldı.

"Devrim bir araya getirir"

Açıklamada, 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde ve yarından itibaren her cuma "devrim bir araya getirir" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunulan açıklamada, "Bizi daha önce bir araya getiren devrimin bizi bugün yeniden toparlaması mümkün. Askeri yönetimin temelini sarsan ve başını koparan devrimin bugün diğer parçalarının da devrilmesi mümkün" ifadesine yer verildi.

KAHİRE/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN