Son dakika! Akar'dan Mısır'ın Türkiye kararına yorum: Bu çok önemli bir gelişme

Son dakika! Akar'dan Mısır'ın Türkiye kararına yorum: Bu çok önemli bir gelişme

Son dakika haberi... Mısır'ın arama faaliyetlerinde Türk kıta sahanlığına saygı göstermesi hakkında konuşan Milli Savunma Bakanı Akar "Bu çok önemli bir gelişme, bunun devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Son dakika haberi...Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır'ın arama faaliyetlerinde Türk kıta sahanlığına saygı göstermesi ile ilgili "Bu çok önemli bir gelişme, bunun devam etmesini bekliyoruz" yorumu yaptı. 

"MISIR'IN DA YARARINA"

Mısır’ın Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama ihalesini Türkiye’nin daha önce ilan ettiği ve BM’ye bildirdiği sınırlara saygılı olarak yapmasına yönelik açıklamalarda bulunan Akar, şunları kaydetti:

"Bu, çok önemli bir gelişme, bunun devam etmesini bekliyoruz. Mısır ile bizim tarihsel, kültürel birçok ortak değerimiz var. Bunların aktive olmasıyla önümüzdeki günlerde farklı gelişmeler olabilir diye değerlendiriyoruz. Zaten Mısır’ın aldığı bu kararın, bizim deniz yetki alanlarımıza saygı duyularak yapılan bu çalışmaların, bizim çalışmalarımıza uygun olduğu kadar Mısır halkının da hak ve menfaatinin yararına olduğunun da bilinmesini istiyorum.

"OLUMLU SONUÇ VERMESİNİ İSTİYORUZ"

BM’ye beyan ettiğimiz deniz yetki alanları sınırlarımızla uyumlu bir şekilde Mısır ile de anlaşma, sözleşme, mutabakat muhtırası gibi çalışmaların önümüzdeki dönemde olabileceğini değerlendiriyoruz. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız gerekli çalışmaları ilgili, kurum, kuruluş ve bakanlıklarla koordineli şekilde sürdürüyor. Bu çalışmalar yapılmakta ve bunların da olumlu sonuç vermesini bekliyoruz."

Türkiye-Yunanistan ilişkileri için de Akar "Biz, tüm sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde, diyalog yoluyla, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yanayız. Bu konuda müzakerelere açığız, barışçıl yol ve yöntemlerin tamamının kullanılmasını arzu etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

3 gün önce de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Mısır ilişkileri için "İlişkilerimizin seyrine göre biz de Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz" yorumunda bulunmuştu.

Geçen eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbenin ardından diplomatik ilişkilerin koparıldığı Mısır'a 'sıcak mesaj' vermişti, "Mısır ile istihbari görüşmelerin yapılması farklıdır, yaparız. Hiçbir açıdan engel yoktur ama Yunanistan ile yaptığı anlaşma bizi üzmüştür" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN