MSB: Burdur'da 23 askerde koronavirüs tespit edildi

MSB: Burdur'da 23 askerde koronavirüs tespit edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Burdur'daki 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında 23 askerde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Burdur Valiliği, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında görev yapan bazı askerlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıklamıştı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "58'nci P.Eğt.A.K.lığı/Burdur'da birliğine yeni katılan yükümlülerimizden 23'ünde Kovid-19 vakası tespit edilmiş, söz konusu personel ile teması olabileceği değerlendirilenler 12 Temmuz 2020 tarihinde KYK yurtlarında gözetim altına alınmıştır. Pozitif vaka tespit edilen personelimizde herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Personelimizin durumu Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

"İZOLE EDİLDİLER"

Öte yandan, Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan bazı askerlerde Kovid-19 vakası tespit edildiği belirtilerek, "Testi pozitif çıkan askerler Burdur Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yapılan filyasyon çalışmasında pozitif vakalarla temaslı olan askerler Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda izole edilmiş odalara alınmışlardır. Birçoğu asemptomatik olan (Hastalık belirtisi göstermeyen) askerlerimizin tamamının genel sağlık durumu iyidir" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN