Müge Anlı, Aleyna Çakır olayını neden bıraktı? Müge Anlı Aleyna Çakır olayı ile ilgili açıklama yaptı

Müge Anlı, Aleyna Çakır olayını neden bıraktı? Müge Anlı Aleyna Çakır olayı ile ilgili açıklama yaptı

ATV ekranlarında Aleyna Çakır olayının üzerine giden Müge Anlı, Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölümünün ardından bu dosyayı bıraktığını açıklamıştı. Peki Müge Anlı, Aleyna Çakır olayını neden bıraktı? Anlı, Çakır olayı ile ilgili açıklama yaptı…

Müge Anlı, Aleyna Çakır olayını neden bıraktığını açıkladı. Anlı, olayla ilgili elde olan bilgi, belge ve tanıkların tamamının dinlendiğine işaret ederek, yeni bir veri olması durumunda tekrardan konunun işleneceğini belirtti. İşte Müge Anlı’nın Aleyna Çakır olayı ile ilgili yaptığı açıklama…

MÜGE ANLI, ALEYNA ÇAKIR OLAYINI NEDEN BIRAKTI?

Gazeteci ve televizyoncu Müge Anlı’nın korktuğu için Aleyna Çakır olayını kapatma kararı aldığı iddia edilirken, Müge Anlı’dan açıklama geldi. Anlı, görüşülecek tanıklarla görüşüldüğünü ve tüm olayları ele aldıklarını kaydederek, bundan sonra adaletin, mahkemelerin, kolluk kuvvetlerinin soruşturmayı yürüttüğünü söyledi. Kendisinin korkmadığını ve bu olayla ilgili işleyebilecek bir donenin ellerinde kalmadığına işaret eden Anlı, konuların bir yere kadar işlendiğini vurgulayarak, yeni bir detay daha gelmesi durumunda Aleyna Çakır olayının yeniden görüşülebileceğinin sinyalini verdi. Kendisinin bu davadan vazgeçmesinin namussuzluk olacağını söyleyen Müge Anlı, olayı bırakmadığının altını çizdi.

ÜMİT CAN UYGUN’UN ANNESİ ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun’dan haber alamayan yakınları, durumu polis ekiplerine bildirmişti. Gülay Uygun’un Ankara’nın Keçiören ilçesinde boş bir arazide başında silahla vurulmuş hâlde bulunduğu açıklanmıştı.

MÜGE ANLI’YI SUÇLAMIŞLARDI

Gülay Uygun’un olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edilirken, yakınları gözyaşlarına hâkim olamamıştı. Annesinin öldüğü olay yerinde açıklama yapan Ümit Can Uygun da Aleyna ile birlikte annesinin de öldüğünü kaydederek, Müge Anlı’yı suçlamıştı. Şimdiye kadar hep sessiz kaldığını öne süren Uygun, bu saatten sonra susmayacağını aktararak, Müge Anlı ve yanındakilerin 24 saat boyunca kendisini arayarak suçladığını ve hepsinden şikâyetçi olacağını paylaşmıştı

Gülay Uygun’un eşi Durak Uygun da eşinin Müge Anlı’nın tek bir kelimesiyle kendisini öldürdüğünü savunarak, eşinin ‘Benim ölüm nedenim Müge Anlı’dır’ şeklinde not bırakarak intihar ettiğini kaydetti.

Uygun, ‘Onları Allah'a havale ediyorum’ dedi.

‘MÜGE ANLI TERÖRÜ’

Ailenin avukatı Çağatay Cengiz ise bu olayın bir Müge Anlı terörü olduğunu iddia ederek, olayların çözüleceği yerin televizyonlar olmayacağını söyledi. Olay çözümü için mahkemeleri işaret eden Cengiz, aileye defalarca haklarını adliyelerde aramaların söylediğini vurgulayarak, ‘Bazı medya maymunları bu aileyi yok etmek için çeşitli tiyatrolar yapmışlardır.’ açıklamasında bulundu.

Gülay Uygun’un kendisine mesaj attığını ve oğlunun suçsuz olduğunu yazdığını anlatan Cengiz, telefonda konuşurken de Gülay Uygun’un sesinin ağlamaklı geldiğinine işaret ederek, ‘Akşamına cansız bedeniyle karşılaştık. Olayları çözecek yer adliyedir.’ dedi.

GÜLAY UYGUN MEKTUP BIRAKMIŞ

Olay yerinde Gülay Uygun tarafından yazıldığı iddia edilen bir mektup da bulundu. Uygun, ölümünden Müge Anlı’yı sorumlu tuttu. Mektubu olay yeri inceleme ekipleri delil torbasına koydu.

ALEYNA ÇAKIR OLAYI NEDİR?

3 Haziran 2020’de başkent Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir evde cansız bedeni bulunan Aleyna Çakır’a, erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Ümit Can Uygun’un şiddet uyguladığı anlara dair görüntüleri sosyal medyada sızdırılmıştı. Çakır, baygın bir şekilde yerde yatarken, Uygun da canlı yayın yapmıştı.

Çakır’ın ölümüyle ilgili cinayet ihtimali üzerinde duran ekipler, Uygun’u gözaltına aldıktan sonra serbest bırakmıştı.

ATV’de olayla ilgili gelişmeleri paylaşan gazeteci Müge Anlı da Çakır'ın şiddet gördüğü ana ait ses kaydını canlı yayında dinletmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN