Muğla Bodrum'da çöplükte başlayan yangın söndürülemiyor

Muğla Bodrum'da çöplükte başlayan yangın söndürülemiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir çöplükte başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yerleşim yerlerine yaklaşan yangına, ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, çöplük alanda başlayıp, makilik ve ormanlık alana sıçrayan yangın, ilçeyi duman altında bıraktı. Yerleşim yerlerine yaklaşan yangına, ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Bodrum'un Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki çöplük alanda akşam saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, önce makilik, ardından ormanlık alana sıçradı. Çöplük alanına 200 metre mesafedeki evlere 50 metre kadar yaklaşan yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi, 3 arazöz, 15 orman işçisi, 8 itfaiye aracı ile 3 iş makinesi müdahale etti.

Bodrum'dan Torba'ya giderken çöplük alanında meydana gelen patlamadan sonra yangının çıktığını belirten ve itfaiye ekipleri ile birlikte yangına müdahale eden Kumbahçe Mahallesi Muhtarı Ahmet Öztürk, "Patlamanın ardından bir anda alevler yükseldi ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar ile birlikte büyüdü. Muğla Büyükşehir, Bodrum belediyeleri ve ormanı arayıp hemen ekiplerin gelmesini sağladım. Bu şiddetteki rüzgar eğer ters yönde etseydi Bodrum yarımadasında ne orman, ne ev kalırdı. Büyük şansımız var. Bodrum-Milas Karayolu şu anda dumanlar altında, eğer rüzgar aniden yön değiştirirse çok büyük facia yaşanabilir, dikkatli olup tedbiri ve ekipleri arttırmak gerekir" dedi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.















İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN