Muhalif lider açlık grevine başladı! Tedavisini yapan doktorun şüpheli ölümü

Muhalif lider açlık grevine başladı! Tedavisini yapan doktorun şüpheli ölümü

Bulunduğu hapishanede tıbbi yardım talebi reddedilen Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy, açlık grevine başladığını duyurdu.

Hapishanedeki Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'nin hapishane müdürüne yazdığı mektubu sosyal medya hesabından paylaşarak açık grevine başladığını açıkladı. 

Rus muhalif lider mektubunda sırtında ve bacaklarında ağrılar olduğunu ancak kendisine tıbbi yardım yapılmadığını belirtti.

"BİR DOKTOR BANA BAKANA KADAR AÇLIK GREVİ İLAN EDİYORUM"

Mektubunda, her mahkumun doktor çağırma ve muayene olma hakkı bulunduğunu vurgulayan Navalnıy, "Bir doktorun beni görmesine izin verilmesini talep ediyorum bu olana kadar açlık grevi ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Moskova Şehir Mahkemesi, 2 Şubat'ta Navalnıy'nin geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasını, evde geçirdiği cezayı da hesaplayarak, 2,5 yıllık normal hapis cezasına çevirmişti.

aleksey-navalny.jpgAleksey Navalni

NAVALNIY'İN DOKTORUNUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'i zehirlendiği sırada tedavi eden doktorlardan birisi daha hayatını kaybetti. Daha önce de bir doktor ölmüştü. 

Omsk Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Travmatoloji ve Ortopedi Bölümü Başkanı Doktor Agishev Rustam Gabbasovich'in geçirdiği beyin kanaması sonrasında cuma günü "aniden" öldüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Navalnıy, Ağustos 2020'de zehirlenme teşhisi ile Omsk Hastanesi'nde tedavi altına alınmış ardından Almanya'da tedavisine devam edilmişti.

Navalnıy'yi bu süreçte tedavi eden ve şubat ayında hayatını kaybeden diğer doktor Sergueï Maximishin'in ölüm haberi sonrası muhalif liderin sağ kolu Leonid Volkov, doktorun Navalnıy'nin hastalığı hakkında "herkesten daha çok bilgiye sahip olduğunu", bu sebeple de "öldürülmüş" olabileceğini belirtmişti.

"YÜRÜMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYORUM VE BACAĞIMI HİSSETMİYORUM"

Navalnıy 17 Ocak'ta Almanya'daki tedavisi sonrası Rusya'ya dönüşünde tutuklandı.

Muhalif lider geçen ay, Almanya'daki tedavisi sırasında şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Son olarak bir mektup kaleme alan Navalnıy, "Durumum kötüleşti. Sağ bacağımda şiddetli ağrı ve alt kısmında hissizleşme var. Yürümekte güçlük çekiyorum" cümlelerini kaydetti. Navalnıy'nin mektubu avukatları sayesinde sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

HCEZAEVNDEN AÇIKLAMA 

Vladimir Bölgesi Federal Cezaevi Hizmetleri Müdürlüğü ise Navalnıy'nin durumunun dikkate alınarak gerekli tüm tıbbi yardımı aldığını duyurdu.

Müdürlüğün web sitesinde yapılan açıklamada ayrıca "Navalnıy dahil olmak üzere tutuklu gözetim prosedürünün yasalara uygun olarak yürütüldüğü ve istisnasız tüm tutuklulara uygulandığı" kaydedildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN