Müsavat Dervişoğlu ile Resul Torun'a sert sözler: Sen ne kadar boş bir adamsın! (Müsavat Dervişoğlu kimdir?)

Müsavat Dervişoğlu ile Resul Torun'a sert sözler: Sen ne kadar boş bir adamsın! (Müsavat Dervişoğlu kimdir?)

Habertürk TV'de yayınlanan ve moderatörlüğünü Didem Arslan Yılmaz'ın yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı' programında tansiyon yine yükseldi. Programın konuklarından İyi Parti Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile AK Partili eski Milletvekili Resul Tosun arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan olayın ardından sosyal medya kullanıcıları, 'Müsavat Dervişoğlu ne dedi?' sorusunun yanıtını merak etti. İşte detaylar...

'Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?', 'Resul Tosun kimdir, kaç yaşında ve nereli?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar tatil planları yaparken siyaset dünyasında tatil yok! İyi Partili Müsavat Dervişoğlu ve eski AK Partili Resul Tosun, katıldıkları bir tartışma programında birbirlerine sert sözler sarf edince sosyal medyada gündem oldular. Detaylar haberimizde...

CANLI YAYINDA TANSİYON YÜKSELDİ

Sunuculuğu'nu Didem Arslan Yılmaz'ın yaptığı Türkiye'nin Nabzı programının ekranlara gelen son bölümünde sinirler gerildi.

'Çoklu Baro' düzenlemesinin tartışıldığı programın konuklarından İyi Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile AK Parti 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun arasında tartışma çıktı.

"YAV SEN NE KADAR BOŞ BİR ADAMSIN BE!"

Programın bir bölümünde söz alan İyi Partili Müsavat Dervişoğlu'nun sözlerini kesen AK Partili Resul Tosun, "Saçmalıyorsun" şeklinde çıkış yapınca Dervişoğlu sinirlendi ve "Yav sen ne kadar boş bir adamsın be!" şeklinde yanıt verdi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

1960 yılında Ankara'da Fatsalı bir ailenin oğlu olarak doğdu. Annesinin adı Neşide Dervişoğlu, babasının adı Nail Dervişoğlu'dur. Adalet ve Hürriyet adlarında kardeşleri vardır.

İlkokulu ve ortaokulu Fatsa'da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladı. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesine kayıt yaptırdı. 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe ile zorunlu olarak öğrenimine ara veren Müsavat Dervişoğlu, daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak ön lisans eğitimini tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde okumaya devam etti.

Milliyetçi Haraket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. 1978 yılında Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987-1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ile devam ettirdi. 1989 yılında genel başkanlıktan alınan Müsavat Dervişoğlu, Alparslan Türkeş tarafından MHP genel merkezinde görevlendirildi. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından İzmir teşkilatında görev yapmak üzere bu şehre gönderildi.

2000-2009 yılları arasında Milliyetçi Haraket Partisi İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için MHP İzmir İl Başkanlığından istifa etti. Başkan seçilemeyince ilk kongrede yeniden il başkanlığına getirildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde milletvekili olmak için tekrar istifa etti. 4 Kasım 2012'de MHP genel başkanlığına aday oldu. Seçimi kazanamadı fakat parti içerisinde söz sahibi olduğunu ispatladı.

1991 yılından beri İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan Müsavat Dervişoğlu, evli ve bir kız babasıdır.

2018-2019 yılları arasında İyi Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur. 2019 yılı itibarıyla İyi Parti meclis grubu başkanvekilidir ve 27. dönem İzmir milletvekilidir.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KAÇ YAŞINDA?

1960 doğumlu olan Müsavat Dervişoğlu, 2020 yılı itibariyle 60 yaşındadır.

RESUL TOSUN KİMDİR?

1956 yılında Tokat'ın Artova illçesinde dünyaya gelmiştir. 22. Dönem AK Parti Tokat milletvekiliği yapmıştır.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde master yapmıştır.

Mesleği gazeteci ve yazarlıktır. Yörünge Dergisi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve yöneticisi, Adım Holding ve Telif Hakları Ajansı kurucu üyesi, Tokat Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, Birlik Vakfı Dış İlişkiler Enstitüsü kurucu üyesi, Sanatçılar Derneği üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

Evli, üç çocukludur, İngilizce ve Arapça bilir.

AK Parti Adıyaman milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu'nun 2003 yılında gündeme giren beyanatları paralelinde, Meclis alanının Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na bağlı TBMM Muhafız Taburu tarafından korunmasından ve Türk Silahlı Kuvvetleri ne ait karargâh ve kurumların Ankara içindeki konumlarından rahatsızlık duyduğuna ilişkin açıklamaları ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bu bağlamdaki tepkisi ile gündeme gelmiştir.

RESUL TOSUN KAÇ YAŞINDA?

1956 doğumlu olan Resul Tosun, 2020 yılı itibariyle 64 yaşındadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN