Navalni'den Putin'e 'zehir' suçlaması

Navalni'den Putin'e 'zehir' suçlaması

Çayına karıştırılan maddeyle zehirlenen ve Almanya'da tedavi edilen Rus muhalif lider Aleksey Navalni zehirlenmesinin arkasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olduğunu söyledi.

Noviçok'la zehirlendikten sonra tedavisi tamamlanarak taburcu olan Rus muhalif lider Aleksey Navalni, zehirlenmesinin arkasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olduğunu söyledi. 

Der Spiegel dergisine konuşan Navalni, Noviçok'la zehirlenmesi olayıyla ilgili olarak "Suçun arkasında Putin olduğunu söylüyorum ve bende yaşananların başka bir açıklaması yok" dedi. 

Navalni, Putin'den korkmadığını da sözlerine ekledi. 

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos'ta uçağa binen Navalni, uçuş esnasında fenalaştığı için uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı. Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalni’nin çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü. Navalni, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla tedavi için Berlin'e nakledilmişti. Doktorlar burada yapılan testlerle muhalif liderin zehirlendiğini tespit etti.

Rus muhalif lider Aleksey Navalni, Noviçok'la zehirlendikten 32 gün sonra çarşamba günü Berlin'deki Charite Hastanesi'nden taburcu edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN