Ne haram dediler ne de tarih! Kütahya'da 6 asırlık hamama hırsız darbesi

Ne haram dediler ne de tarih! Kütahya'da 6 asırlık hamama hırsız darbesi

Kütahya'da 620 yıllık Küçük Hamam'ın çatısında bulunan kurşun kaplamalar çalındı. Küçük Hamam'daki restoran işletmecisinin ihbarıyla ortaya çıkan olayda, polis hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

Kütahya'da 6 asırlık Küçük Hamam’ın çatısında bulunan kurşunların bir bölümü çalındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

2.jpg

Kütahya Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu üzerinde bulunan 620 yıllık tarihi Küçük Hamam'ın çatısında bulunan kurşun kaplamalar çalındı. Olay, Küçük Hamam Restoran işletmecisinin polise yaptığı ihbarla ortaya çıktı.

3.jpg

1400'lü yılların başında Hisar Bey'in oğlu Mustafa Bey tarafından yaptırılıp vakfedilmiş olan Küçük Hamam'da yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro amirliği ekipleri geniş çapta soruşturma başlattı.

4.jpg

SON OLARAK RESTORANA ÇEVRİLMİŞ

Kütahya Cumhuriyet Caddesi'nin başında, Küçük Çarşı'da, Karagöz Paşa Camii'nin karşısında bulunan Küçük Hamam, zaman içerisinde birçok değişiklik geçirmiş. 1975-1980 yıllarında çarşı olarak kullanılan tarihi yapı, sonra yeniden hamam haline getirilmiş. Son yapılan restorasyon çalışmasının ardından hamam olarak kullanımına son verilen tarihi mekân, şimdilerde restoran olarak çalıştırılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN