Nelson Mandela'nın kızı Zindzi Mandela hayatını kaybetti

Nelson Mandela'nın kızı Zindzi Mandela hayatını kaybetti

Güney Afrika'da Apartheid rejimine karşı verdiği mücadeleyle efsaneleşen Nelson Mandela'nın, Danimarka Büyükelçisi olan 59 yaşındaki kızı Zindzi Mandela, Johannesburg'da hayatını kaybetti.

Tıpkı babası gibi mücadeleci kimliğiyle bilinen Zindzi Mandela, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Johannesburg’ta hayatını kaybetti. Mandela'nın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

BBC'nin haberine göre, Mandela'nın üç kızından biri olan Zindzi Mandela, babasının, annesi Winnie Madikizela-Mandela'dan boşanması sonrası bir dönem ülkenin 'First Lady'si olmuştu. Mandela, 2014 yılında da Güney Afrika'nın Danimarka Büyükelçisi olmuştu.

NELSON MANDELA KİMDİR?

Nelson Rolihlahla Mandela ya da kabile adıyla Madiba, Güney Afrikalı aktivist ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyah devlet başkanı. 1994'te ilk defa tüm halkın katıldığı seçimlerde devlet başkanı seçilmiştir. Yönetimi, Apartheid'ın mirasının dağılmasına, ırkçılığı engellemeye, fakirlik ve eşitsizliğe odaklanmıştır. Siyasi görüş olarak demokratik sosyalist olan Mandela, Afrika Ulusal Konseyi siyasi partisinde 1990'dan 1999'a kadar parti başkanlığı yapmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN