'Noel Baba' 45 kişiye virüs bulaştırdı

'Noel Baba' 45 kişiye virüs bulaştırdı

Belçika'da yaşlılara moral vermek için huzurevini ziyaret eden Noel Baba kostümlü bir kişi, 45 kişiye koronavirüs bulaştırdı.

Belçika'da geçen hafta kutlanan Sinterklaas bayramında bir huzurevini ziyaret eden 'Noel Baba' 45 kişiye koronavirüs bulaştırdı.

BBC'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, olay, Anvers kentindeki Mol kasabasında bulunan ve 150 kişinin kaldığı Hemelrijck adlı bakımevinde meydana geldi.

YASAK OLMASINA RAĞMEN ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında bu yıl Sinterklaas (Aziz Nikolas) Bayramı kutlamalarının yasaklanmasına rağmen, huzurevi yönetimi, salgın nedeniyle uzun süreden beri sıkıntılı bir süreç geçiren sakinlerine moral vermek için bir etkinlik düzenledi.

Bakımevinde kalan kişilerden birinin oğlu, Aziz Nikolas kostümü giyerek, yaşlılara hediyeler dağıttı. Sadece ortak kullanım alanlarını ziyaret etmesi gereken temsili Aziz Nikolas, bütün odaları tek tek ziyaret ederek hediyeler dağıttı.

Bu etkinlikten birkaç gün sonra rahatsızlık hisseden temsili Nikolas'ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Bazı huzurevi sakinlerinde de benzer belirtilerin görülmesi üzerine, merkezde kalanların tamamı test edildi.

Merkezde kalan 45 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN