Obradovic'in ardından ayrılması beklenen Gherardini imzayı attı (Maurizio Gherardini kimdir?)

Obradovic'in ardından ayrılması beklenen Gherardini imzayı attı (Maurizio Gherardini kimdir?)

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda yeni yapılanma sürüyor. Başantrenör Zeljko Obradovic'in takımdan ayrılmasının ardından ayrılıp ayrılmayacağı merak konusu olan genel menajer Maurizio Gherardini, iki yıllık yeni sözleşme teklifin kabul etti. Haberin ardından sporseverler, 'Maurizio Gherardini kimdir ve kaç yaşında?' sorularının yanıtlarını merak ederken, yeni başantrenör adayı Sarunas Jasikevicius'un, Gherardini'nin kalmasını şart koştuğu ileri sürüldü. İşte detaylar...

'Maurizio Gherardini kimdir, kaç yaşında ve nereli?', 'Maurizio Gherardini ayrıldı mı?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. 2014'ten beri Fenerbahçe basketbol takımında genel menajerlik görevini sürdüren Gherardini'nin, Avrupa efsanesi Zeljko Obradovic'in sarı-lacivertli kulüple yollarını ayırmasının ardından ne karar vereceği merak ediliyordu. İtalyan spor adamı, yeni sözleşme teklifini kabul ederek 2 yıl daha İstanbul'da kalmaya karar verdi. Detaylar haberimizde...

GHERARDINI YENİ SÖZLEŞMEYE İMZAYI ATTI

Fenerbahçe basketbol takımında genel menajer Maurizio Gherardini'nin sözleşmesinin 2 sezon uzatıldığı bildirildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezon planlamaları kapsamında, 2014 yılından bu yana genel menajerlik görevini üstlenen Maurizio Gherardini'yle, sözleşmesinin iki sezon daha uzatılması konusunda anlaşmaya varmıştır. Fenerbahçe'nin uzun süredir koruduğu istikrarın parke dışındaki mimarlarından olan ve 2017 yılında Avrupa Ligi tarafından 'Yılın Yöneticisi' seçilen Maurizio Gherardini, yeni sezonda da büyük başarılar için yola çıkacak olan takımımızda genel menajerlik görevini üstlenmeye devam edecektir. Bu anlaşmanın kulübümüz ve Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini için hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

"YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ"

Gherardini, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Fenerbahçe ailesinin bir parçası olmaya devam edebilmekten ötürü son derece heyecanlıyım. Bunun için başkanımız Ali Koç'a, başkan vekilimiz Semih Özsoy'a ve tüm yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başantrenör Zeljko Obradovic ile yolların ayrıldığını hatırlatan İtalyan spor adamı, "Zeljko Obradovic önderliğinde geçen harika yedi sezonun ardından şimdi yeni bir sayfa açıyoruz. Hepimiz bu yeni meydan okumaya ve maceraya hazır olmalıyız. Umarım taraftarlarımız, geçmişte olduğu gibi her zaman bizim arkamızda yer alır. Onların desteğine her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız olacak ve bu desteği hak etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

MAURIZIO GHERARDINI KİMDİR?

İtalya'nın Forli kentinde, 22 Eylül 1955'te dünyaya geldi.

Maurizio Gherardini, basketbol kariyerine 1971'den 1975'e kadar ülkesinin takımlarından Libertas Pallacanestro Forli'de forma giydi. Daha sonra aynı takımda yardımcı antrenörlük yaptı ve kulüp için gençlik ekiplerinin direktörü oldu. 1983'te takımın genel menajerliğine getirildi. Forli bu sırada İtalya'da en üst düzey basketbol liginde mücadele ediyordu.

Gherardini, dokuz yıl kaldığı Forli'den ayrılarak 1992'de Benetton Treviso'nun genel menajeri oldu. Benetton, bu süreçte NBA dışında en tanıdık basketbol kulüplerinden biri oldu. Benetton, dört İtalyan Ligi şampiyonluğu (1997, 2002, 2003 ve 2006), üç İtalyan Süper Kupası (1997-98 sezonu, 2001-02 sezonu ve 2002-03 sezonu) kazandı, EuroLeague Final Four'da (1993, 1998 ) dört kez yer aldı. (2002, 2003) ve yedi İtalya Kupası'nın (1993–1995, 2000, 2003–2005) kazanılmasını sağladı. 2006 yılında İtalyan Ligi'nin 'En İyi Yöneticisi' seçildi.

Gherardini ayrıca EuroLeague yönetimine de önemli katkıları oldu. NBA takımları, Avrupa oyuncuları seçme konusunda tavsiyelerine başvurdu.

Eski NBA basketbol oyuncusu ve genel menajeri Kiki Vandeweghe , Gherardini'nin dünyanın en iyi genel menajerlerinden biri olduğunu ve Gherardini'nin NBA'de harika bir yöneticilik yapacağına şüphe olmadığını söyledi.

22 Haziran 2006'da NBA takımlarından Toronto Raptors tarafından başkan yardımcısı olarak göreve başladı. 7 Kasım 2013'te ise Oklahoma City Thunder tarafından 'uluslararası ilişkiler kıdemli danışmanı' olarak işe başladı.

21 Mayıs 2014'te Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı genel menajerlik görevine başladı.

Gherardini aynı zamanda Kanada Basketbol Mükemmeliyet Konseyi üyesidir.

MAURIZIO GHERARDINI KAÇ YAŞINDA?

1955 doğumlu olan İtalyan spor adamı, 2020 yılı itibariyle 65 yaşındadır.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

ZELJKO BRADOVIC FENERBAHÇE'DEN NEDEN AYRILDI?

FENERBAHÇE SARUNAS JASIKEVICIUS İLE ANLAŞTI MI?

EUROLEAGUE 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN