ODTÜ'nün eski rektörü Ahmet Acar hayatını kaybetti

ODTÜ'nün eski rektörü Ahmet Acar hayatını kaybetti

ODTÜ'de 2008 ve 2016 yılları arasında rektörlük yapan Prof.Dr. Ahmet Acar, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatına kaybetti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) eski Rektörü Prof.Dr. Ahmet Acar, yaşamını yitirdi.

ODTÜ eski rektörü Acar'ın yaşamını yitirmesinin ardından üniversitenin Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayınlandı.

Mesajda şöyle denildi:

"Üniversitemizin gelişmesinde çok değerli katkıları olan, 2008 ve 2016 yılları arasında ODTÜ Rektörü olarak görev yapmış kıymetli hocamız Prof. Dr. Ahmet Acar’ı kaybettik. Vefat eden değerli hocamıza rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

AHMET ACAR KİMDİR?

Ahmet Acar, 1949 İstanbul doğumludur.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü öğretim üyesidir. Sayısal karar modelleri, stratejik yönetim, girişimcilik ve küçük işletme yönetimi konularında ders vermektedir. Araştırma ve ilgi alanları: stratejik yönetim ve işletme politikası, yenilik ve küçük işletme yönetimi ve sayısal karar yöntemleridir. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlara eğitim ve danışmanlık desteği verdi.

ODTÜ'de, İşletme Bölümü Başkan Yardımcısı, İşletme Bölüm Başkanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kurucu Rektörü olarak görev yaptı.

“ODTÜ Stratejik Planı 2005 - 2010” çalışmalarını yürütme sorumluluğunu aldı.

2008 ve 2016 yıllarında Türkiye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi rektörü olarak atandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN