OGM (Orman Genel Müdürlüğü) 5000 personel alacak: OGM personel alım şartları neler?

OGM (Orman Genel Müdürlüğü) 5000 personel alacak: OGM personel alım şartları neler?

OGM (Orman Genel Müdürlüğü) 5000 personel alacak. Peki Orman Genel Müdürlüğü hangi branşlarda personel alacak, hangi mesleklerdekiler başvuru yapabilecek? Kimler Orman Genel Müdürlüğü ilanına başvurabilir, kimler OGM başvuru şartlarına uygun? Mühendis, orman muhafaza memuru, memur, şoför alımı... Alımlar KPSS ile mi yapılacak? Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan beş bin personel ilanı sonrası birçok kişi personel alım şartları ile ilgili sorular sormaya başladı. İşte OGM 500 bin kişi istihdam ilanı detayları...

Orman Genel Müdürlüğü 5 bin kişiyi istihdam edecek. OGM'nin beş bin personel ilan şartları neler? Orman Genel Müdürlüğü, resmi sayfası üzerinden personel alımı ilanı yayımladı. Alımlar KPSS ile mi yapılacak? Yayımlanan ilana göre farklı branşlarda 5 bin personel Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek. İşte, OGM (Orman Genel Müdürlüğü) branş dağılımı. 

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 5 BİN PERSONEL İLANI | ŞARTLARI NELER?

OGM 5 bin kişi alacak. Peki Orman Genel Müdürlüğü personel ilanı başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir, hangi alanlardan hangi branşlarda başvuru alınacak?

OGM (Orman Genel Müdürlüğü) 5000 personel alımı için şu ilanı yayımladı:

Orman Genel Müdürlüğü Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliklerinde değişiklik çalışmaları devam ettiğinden, zorunlu rotasyon uygulaması 08.04.2019 Tarih ve 214 Sayılı Bakanlık Oluru ile söz konusu yönetmelik değişikliği yapılana kadar ertelenmiştir. Ancak rotasyon süresi dolmuş olan personellerin talepleri halinde yer değişiklikleri yapılacaktır. Personel tercihleri için uygulama süreci yakın bir tarihte ilan edilecektir.

BRANŞ DAĞILIMI

1.200 Mühendis
2.700 Orman Muhafaza Memuru
800 Memur
300 Şoför alımı sürecine açıktan atama izninin yayınlanması ile başlanacaktır.

31.10.1985 Tarihli ve 3234 sayılı Orman Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun Ek 1 inci Maddesine istinaden “Orman muhafaza memuru ve orman mühendisi olarak atanacaklar, ilgili mevzuatı uyarınca yapılan merkezi sınav sonucuna göre, atanacak kadro sayısının dört katına kadar çağrılacak adaylar arasından sınav komisyonlarınca yapılacak sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre belirlenir. Bu maddenin uygulanması ile ilgili usul ve esaslar Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan yönetmelikle belirlenir.” hükmü çerçevesinde 2018 yılında yapılan KPSS puanı ile Uygulama ve Sözlü sınav sonucunda başarılı olanlardan; Memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir.

ALIMLAR KPSS İLE YAPILACAK

Söz konusu alıma ilişkin yapılan açıklamada, 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirileceği bildirildi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından personel alımlarının 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlandığı ve bundan sonraki sürecin Geel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebileceği açıklandı.

OGM (Orman Genel Müdürlüğü) 5000 personel alacak. Peki Orman Genel Müdürlüğü hangi branşlarda personel alacak, hangi mesleklerdekiler başvuru yapabilecek? Kimler Orman Genel Müdürlüğü ilanına başvurabilir, kimler OGM başvuru şartlarına uygun? Mühendis, orman muhafaza memuru, memur, şoför alımı... Alımlar KPSS ile mi yapılacak? Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan beş bin personel ilanı sonrası birçok kişi personel alım şartları ile ilgili sorular sormaya başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN